Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Document electronic

Circa 160.000 de suceveni au intrat deja în posesia cardului de asigurat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 160.000 de carduri de asigurări de sănătate au fost distribuite până acum populaţiei. Documentele electronice au ajuns la suceveni prin poştă începând cu data de 22 septembrie, iar primii care le-au primit au fost pacienţii asiguraţi la casele de asigurări de sănătate, cum ar fi OPSNAJ. Din data de 26 septembrie, poştaşii au început să împartă şi cardurile pacienţilor asiguraţi la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

Aşa a informat ieri directorul Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, Nicolai Costrâş, care a apreciat că până la jumătatea lunii noiembrie circa 90% dintre sucevenii asiguraţi (387.200 aflaţi în evidenţa CAS Suceava şi circa 5.000 de înscrişi la alte case de asigurări de sănătate) vor intra în posesia acestor documente electronice.

 

Cardul de asigurări de sănătate este valabil cinci ani

Cardul de asigurat este distribuit gratuit, prin poştă. Poştaşul îl va căuta pe titular la domiciliu de două ori, iar în cazul în care nu-l va găsi îi va emite un aviz prin care îl înştiinţează că îşi poate ridica personal cardul, direct de la oficiul poştal, în termen de zece zile. După acest interval, în cazul în care nu a fost ridicat, documentul va fi returnat casei de asigurări de sănătate, de unde titularul mai are o şansă să intre în posesia lui, dacă se prezintă la sediul instituţiei şi solicită să-i fie eliberat.

Potrivit legii, primesc carduri de sănătate toţi asiguraţii care au împlinit vârsta de 18 ani, acest document reprezentând modalitatea prin care persoanele asigurate pot accesa servicii medicale şi farmaceutice. Pentru persoanele care urmează să împlinească vârsta de 18 ani şi pentru cei care vor dobândi calitatea de asigurat autorităţile vor continua procesul de tipărire şi distribuire a cardului.

Cardul de asigurări de sănătate este valabil cinci ani de la data emiterii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 160.000 de suceveni au intrat deja în posesia cardului de asigurat.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 160.000 de suceveni au intrat deja în posesia cardului de asigurat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei