Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ser lipsă

Stocurile de vaccin antigripal gratuit s-au epuizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică şi medicii de familie din judeţ au rămas fără nici o fiolă de vaccin antigripal în depozite şi cabinete. Prima tranşă de ser livrată în luna noiembrie de ministerul de resort pentru imunizarea în sezonul rece a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire s-a epuizat, a anunţat ieri conducerea DSP Suceava. Este vorba de 8.000 de doze de vaccin antigripal care au fost utilizate până la finele lui decembrie, în condiţiile în care această cantitate a fost insuficientă şi nu a permis decât distribuirea a câte 25 de fiole pentru un singur medic de familie, în ciuda sutelor de persoane cu indicaţii pentru imunizare de pe lista fiecărui doctor.

De menţionat că la începutul sezonului rece, Direcţia de Sănătate Publică a a solicitat de la ministerul de resort 35.000 de doze de vaccin antigripal gratuit, dar rămâne de văzut în ce măsură stocurile de ser vor fi suplimentate în perioada imediat următoare, după ce această primă tranşă livrată s-a epuizat.

În timp ce medicii de familie se confruntă cu criza de ser antigripal, afecţiunile respiratorii de sezon continuă să facă victime printre suceveni.

 

Cele mai multe cazuri de afecţiuni respiratorii de sezon, întâlnite în rândul copiilor

În ultima săptămână, 30 decembrie-5 ianuarie, statisticile întocmite de DSP arată o scădere a numărului de îmbolnăviri în rândul populaţiei, comparativ cu intervalele precedente, însă această situaţie este doar scriptică, din cauza slabei raportări a cazurilor de către medici, în contextul sărbătorilor de iarnă. Astfel, potrivit datelor oficiale, în perioada 30 decembrie-5 ianuarie, circa 900 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au răcit, faţă de aproximativ 3.000 în săptămânile anterioare.

În ceea ce priveşte infecţiile acute de căi respiratorii superioare, majoritatea bolnavilor din ultima săptămână au fost copii cu vârste între 5 şi 14 ani (167 de cazuri). Această categorie de vârstă a fost urmată de 2-4 ani, cu 150 de cazuri, 15-49 de ani, cu 143 de cazuri, 0-1 an, cu 111 cazuri, 50-64 de ani, cu 74 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 48 de cazuri. Din totalul bolnavilor, 199 au fost din zona Suceava, 187 din Rădăuţi, 26 din Siret, 95 din Fălticeni, 52 din Gura Humorului şi câte 77 din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Aceleaşi evidenţe arată că, săptămâna trecută, de pneumonie s-au îmbolnăvit 52 de persoane cu vârste între 15 şi 49 de ani, 49 de copii între 5 şi 14 ani, 38 de copii cu vârste între 2 şi 4 ani, 26 de adulţi între 50 şi 64 de ani, 25 de copii cu vârsta până într-un an şi 33 de persoane de 65 de ani şi peste. Pe zone, situaţia îmbolnăvirilor se prezintă în felul următor: 84 de pacienţi din Suceava, 55 din Rădăuţi, 14 din Siret, 50 din Fălticeni, câte 12 din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc şi 20 din Vatra Dornei.

De menţionat că, în săptămâna 30 decembrie-5 ianuarie, în judeţ nu a fost înregistrat nici un caz de gripă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocurile de vaccin antigripal gratuit s-au epuizat.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stocurile de vaccin antigripal gratuit s-au epuizat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei