Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sanitas ameninţă cu instanţa doi directori de spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conflictul dintre salariaţi şi conducerile a două spitale din judeţ, cauzat de neacordarea unor drepturi salariale, ar putea fi tranşat în sălile de judecată. Uniunea Judeţeană Sindicală (UJS) Sanitas Suceava vrea ca în acest an să-i aducă în faţa instanţei pe directorii spitalelor de Boli Cronice Siret şi Orăşenesc Gura Humorului, care nu le-au dat salariaţilor tichetele de masă cuvenite.

Liderul acestei structuri, Ana Ionescu, a declarat că la Spitalul de Boli Cronice Siret au rămas restante la acest capitol patru luni din 2013, în timp ce la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului tichetele de masă nu s-au mai acordat din 2009. „Le-am tot dat termene limită, dar luăm în calcul şi această variantă, de a ne rezolva problema în faţa judecătorilor, dacă altfel nu se poate”, a spus preşedintele UJS Sanitas Suceava.

În replică, directorul Spitalului de Boli Cronice Siret, Marius Scorobohaci, a informat că drepturile salariale nu au putut fi acordate din lipsă de finanţare şi nicidecum din rea voinţă. El a explicat că bugetul de care dispune unitatea este insuficient pentru acoperirea tichetelor de masă, precizând că în luna decembrie a anului trecut valoarea creditelor de angajament a fost de 114.497,52 lei, în timp ce pentru funcţionarea normală a unităţii era nevoie de 309.754,44 lei.

Marius Scorobohaci a subliniat că prin încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, spitalul şi-a asumat realizarea unui număr lunar de cazuri, bolnavi acuţi şi cronici, cu o anumită durată de spitalizare, însă din motive imposibil de controlat contractul nu poate fi onorat în totalitate.

„Dacă în cazul pacienţilor acuţi nu avem pierderi, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre compartimentele de cronici. În urma analizei indicatorilor s-a constatat că numărul de cazuri contractat cu CAS Suceava este realizat, dar durata de spitalizare nu este îndeplinită. Motivele sunt diverse, de la deces în compartimentul de îngrijiri paliative, unde majoritatea pacienţilor sunt vârstnici sau în ultimul stadiu de boală, până la externare la cerere din partea pacienţilor pe considerentul că perioada de spitalizare, de 12 zile, este prea lungă”, a adăugat directorul Spitalului de Boli cronice Siret.

Lipsa fondurilor ca motiv pentru neacordarea tichetelor de masă către angajaţi a fost invocată şi de directorul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, Cornel Vieru, problema banilor cu care se confruntă această unitate sanitară fiind deja extrem de cunoscută şi aducând la un moment dat în discuţie chiar şi închiderea, din cauza nerentabilităţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas ameninţă cu instanţa doi directori de spitale.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas ameninţă cu instanţa doi directori de spitale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei