Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reformă

Direcţia de Sănătate Publică Suceava disponibilizează cinci salariaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică, Ministerul Sănătăţii (MS) şi direcţiile de sănătate publică vor disponibiliza 164 de salariaţi, ceea ce înseamnă reducerea unui număr similar de posturi la nivel naţional. Potrivit procentului de restructurare convenit la 4%, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava vor fi disponibilizaţi cinci oameni.

Şeful acestei instituţii, dr. Ludovic Abiţei, a informat vineri că îşi vor pierde locurile de muncă angajaţii care cumulează pensia cu salariul, respectiv un şofer, doi asistenţi de laborator şi doi asistenţi medicali. După aceste concedieri care au drept scop reducerea cheltuielilor din sistem, DSP Suceava va funcţiona cu 127 de posturi, iar în conformitate cu noua organigramă o parte din salariaţii rămaşi vor fi redistribuiţi în cadrul instituţiei, în funcţie de necesităţi.

 

Direcţia de Sănătate Publică ar putea deveni oficiu

Restructurarea nu va afecta activitatea derulată de DSP Suceava, însă reforma din Sănătate ar putea continua şi cu alte modificări la nivelul direcţiilor de sănătate publică. Dr. Ludovic Abiţei a informat vineri că este aşteptată o altă reorganizare în baza căreia DSP-urile vor fi transformate în oficii, a căror activitate va fi coordonată de o instituţie ce va fi înfiinţată la nivel regional.

O asemenea modificare a structurii organizatorice va presupune dispariţia unor funcţii de conducere şi realizarea de economii prin diminuarea indemnizaţiilor. Astfel, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ar urma să dispară posturi cum ar fi cel de director executiv, care beneficiază de o indemnizaţie de 50% din salariul de bază, şi de director adjunct - economic şi medical - pentru care indemnizaţia este de 40%.

 

O parte din activitate ar urma să fie subordonată Consiliului Judeţean

„Dacă se înfiinţează regionala, o parte din activitatea noastră va trece în subordinea Consiliului Judeţean, iar restul va rămâne la Ministerul Sănătăţii”, a completat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern de modificare şi completare a HG nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei. În nota de fundamentare se explică faptul că, urmare a intrării în vigoare a OUG nr. 77 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, apare necesitatea modificării structurilor din cadrul MS.

 

Ce economii vor aduce restructurările la bugetul Sănătăţii

„Ministerul Sănătăţii se reorganizează şi se restructurează la nivelul direcţiilor de sănătate publică prin modificarea structurii şi a numărului de personal“, se arată în proiectul de hotărâre, care menţionează că prin OUG nr. 77 se reduce numărul total al posturilor ocupate din MS şi DSP-uri cu 4%.

„4% se aplică la un număr de 3.865 de posturi ocupate de la direcţiile de sănătate publică şi 238 de posturi ocupate de la Ministerul Sănătăţii, deci un total de 4.103 posturi. Astfel, vor fi reduse 164 de posturi, respectiv vor fi disponibilizaţi 164 de salariaţi“, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Conform MS, în urma aplicării acestei măsuri va rezulta o economie de 356.864 de lei, care „va fi folosită la asigurarea fondurilor necesare pentru programele de sănătate“.

Proiectul de HG este în dezbatere publică până la 22 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia de Sănătate Publică Suceava disponibilizează cinci salariaţi.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Direcţia de Sănătate Publică Suceava disponibilizează cinci salariaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei