Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Pentru basarabeni funcţionează îndemnul: Jos chiloţii şi la gaură cu toţii!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consulatele româneşti din ţările apusene sunt asaltate de cetăţeni basarabeni. Aceştia mai întâi o şterg din ţara lor în străinătate să muncească la negru, apoi cer acte de cetăţeni europeni, pe filiera românească. Şi se instalează în noile locuri, ca la ei acasă.

Sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, în afara comunităţii europene, deci. Care comunitate ne-a tot atenţionat să nu-i mai vârâm la grămadă. Că nu-i corect ca dacă basarabenilor nu li se deschide oficial uşa, să intre pe ferestruica lăsată de noi deschisă.

Dar României nu îi pasă. După ce vine pe la noi câte un înalt oficial european să ne urechească, televiziunile româneşti postează pe ecran titlul mare: „Nu ne vor în spaţiul Schengen”. Nu se mai deranjează să detalieze de ce nu ne vor. Ceea ce vor televiziunile e să arate că cineva ne persecută. Chiar aşa?

România e  o ţară canceroasă, asupra acestui lucru nici nu mai are rost să zăbovim. Asta îi mai lipsea, să vină în Europa cu un alt cancer, ăla basarabean. Se ştie că, de-un exemplu, Republica Moldova se „laudă” cu cel mai mare număr de prostituate vârâte la produs în Europa. Plus alte feluri de trafic, de natură şi mai periculoasă: arme, droguri, alcool fals, ţigări contrafăcute... 

Nu am loc să intru în detalii. O să mai spun că accesul la cetăţenia română şi inclusiv europeană nu se face după ani grei de aşteptare şi verificare. Aşa ar fi normal, mai ales că au apărut filiere de acte false. Pentru basarabeni, funcţionează doar îndemnul: Jos chiloţii şi la gaură cu toţii!

 Mai adaug că pentru a obţine cetăţeniile română şi europeană, basarabenii nu plătesc nici măcar taxe consulare. Aşa a ordonat parfumatul cu alcool din fruntea ţării. Cel care, când nu miroase a alcool, miroase a păsărică. Aşa a vrut muşchiul lui. Ca bietul contribuabil român să-i achite taxe basarabeanului făcut pe şest european.

Ţi se face greaţă de tot. Pe bune.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru basarabeni funcţionează îndemnul: Jos chiloţii şi la gaură cu toţii!.
 Vizualizări articol: 1849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Pentru basarabeni funcţionează îndemnul: Jos chiloţii şi la gaură cu toţii!2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei