Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Autogoluri şi cartonaşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu chiar frumoase, sezonul încă nici n-a început pentru toată lumea, dar măcar deosebite tot au fost două meciuri disputate sâmbătă. Supercupa Germaniei a fost primul trofeu ratat de Guardiola pe banca lui Bayern. Dar această primă înfăţişare oficială i-a rezervat nişte faze greu de digerat. Sigur, Borussia Dortmund rămâne aceeaşi echipă plăcută ochiului, însă portarul de rezervă al Bayernului i-a oferit primul gol, iar alt adversar, fundaşul Van Buyten, şi-a înscris un autogol de zile mari, unul care, ca reuşită tehnică, intră probabil în top 3 al golurilor date în poarta corectă de internaţionalul belgian! Oricum, cu Ribery şi cu Goetze, plus alţii mai mult sau mai puţin menajaţi, bavarezii vor defila în acest campionat, pur şi simplu sunt prea puternici. Pe plan european e discutabil, acolo depinde de culoar, de conjunctură, de moment.

Celălalt meci ieşit din tipare a fost CFR Cluj - Timişoara. Trei cartonaşe roşii într-un singur meci, în dreptul aceleiaşi echipe, plus trimiterea antrenorului în tribune, constituie un fapt rarisim, care devine unic dacă mai adaugăm că echipa respectivă a reuşit să nu piardă meciul! Timişorenii n-au ştiut să gestioneze situaţia aşa cum ar fi făcut-o nişte jucători cu experienţă, în situaţii de superioritate nu trebuie să oferi faze fixe adversarilor, mai bine îi laşi să manevreze mingea, căci o fază dinamică scade probabilitatea de a crea ceva cu grad mare de periculozitate în situaţia dată. Pe de altă parte, ultimele două cartonaşe mi s-au părut exces de zel. Dacă acel galben al portarului poate fi discutabil, fiindcă faza nu anunţa vreun pericol iminent, Deac a fost penalizat aiurea cu roşu direct. A pus o piedică intenţionată la mijlocul terenului, deci nici vorbă de ultim apărător sau de intrare brutală, e ca şi cum l-ar fi ţinut de tricou. Aici, mi s-a părut că arbitrul e dornic să-şi creeze prea repede o reputaţie de dur. Deja din această a doua etapă vom trage după noi o remorcă, adică restanţa dintre Astra şi Steaua, dar trebuie spus că motivul este unul obiectiv. Presaţi de meciurile europene de joia trecută (Astra) şi marţi, adică mâine (Steaua), oricând ar fi fost programat meciul, una dintre ele ar fi jucat la două zile distanţă. Singura soluţie ar fi fost ca Steaua să joace miercuri la Tbilisi, dar gruzinii n-au fost de acord. Apropo de Steaua, un cititor, dl Lucian Sburlea, mi-a semnalat un filtru suplimentar impus de UEFA la tragerea la sorţi, împărţirea echipelor în campioane şi necampioane, ceea ce face ca împerecherea Steaua-Sociedad, pe care o consideram ghinionistă, să nici nu mai fie posibilă. Cu atât mai bine!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autogoluri şi cartonaşe.
 Vizualizări articol: 1691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autogoluri şi cartonaşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei