Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Golănia în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ba chiar și la export! Nu-i chip s-avem parte de-o bucurie până la capăt! În sfârșit, echipele românești de fotbal au scos câteva rezultate mai de Doamne-ajută în cupele europene, și iată că presa noastră (cu unele excepții… explicabile), dar și gazetele străine acordă generoase spații scandalurilor și iregularităților de la Skopje. Ziarul macedonean „Ekipa” punând punctul pe i: „Steaua are jucători de valoare în lot, însă conducerea clubului nu se ridică la nivelul fotbaliștilor, unul european”. Așa-i! Steaua are jucători de top continental și conducere de Mandravela! Cu finanțatorul în pușcărie, prestigiosul și iubitul club de fotbal a rămas în mâinile unui individ care, prin reacțiile în cele mai diverse împrejurări, dă semne că-i pur și simplu dezaxat: M.M. Stoica. Violențele de limbaj ale patronului Becali rămân glumițe pe lângă mizerabilele invective rostogolite de M.M. (asociat, și mai regretabil, cu Reghecampf), într-un limbaj nu de maidan (maidanul a dat și mari sportivi și mari caractere), ci de jegoasă pușcărie. De unde încă o dată se vede că marile spirite se întâlnesc!

Cer îngăduință să reproduc câte ceva din mârșava panoplie a înjurăturilor cu care M.M. a gratulat-o pe trimisa Pro TV la Skopje. Dacă menținem discuția doar la nivelul principiilor, fără a cita, din fireasca dorință de a nu agresa grav bunul-simț al cititorului, enormitatea porcăriei nu poate fi înțeleasă în adevăratele ei proporții. Prezint încă o dată scuze și reproduc (după Gazeta Sporturilor) injuriile adresate unei femei și colegilor de la Pro TV de managerul celei mai titrate dintre echipele noastre, „mesagera României în fotbalul european”: „Ia plecați în p… mea de aici! Mă rog de voi să plecați? Afară, dă-te-n p… mea! Gata, hai! Cum p… mea să nu pot da în tine? Ieși, băga-mi-aș p… mea în familia ta!”

Cu o lună înainte, în cantonamentul din Austria, ziarista a avut parte de injurii din aceeași „gamă”, dar… mai nuanțate, din partea lui Reghecampf: „Atunci, să-l f… în gât” (pe unul dintre colegii Alexandrei Tănăsescu). Ăsta-i nivelul cultural, educațional, intelectual al celor ce diriguiesc Steaua! Pariez că nici unul dintre acești golani (cum altfel să-i numesc?) nu și-a ostenit ochii pe filele vreunei cărți (probabil, cu excepția „Orbitor”) și, barem dacă în școala ce-or avea-o, au fost obligați s-o facă, nimic n-a trecut dincolo de bariera grobianismului pe care-l reprezintă la nivel într-adevăr european – numai că într-o lumpen-Europă, nu în UE!

Comparați reacțiile de pe tușă ale lui M.M., exploziile lui de Popeye dezaxat, cu ținuta demnă, elegantă și reținută a oricărui mare (și adevărat) om de fotbal reprezentând cluburile continentale de succes și faimă. Nici fir de asemănare! Închipuiți-vă un conducător de mare club lovind cu pumnul, în văzul tribunei, vreun spectator cu reacții care nu-i conveneau! Imposibil oriunde – poate, cel mult, prin Burkina-Fasso...

A doua zi, Judecătoria din Skopje, luând act de certificatul medico-legal prezentat de ziarista agresată și fizic, l-a amendat pe M.M. Rușinea de pe lume! Penal, nepenal, au ajuns instanțe străine să sancționeze climatul imund din fotbalul nostru – dar și o lecție: nici un jude din România n-a catadicsit să intervină când M.M. a cotonogit un nuntaș cazat în același hotel cu Steaua, și-a înjurat public adversarii, a proferat scabrozități la adresa cui s-a nimerit. Iată și rădăcina animozității față de Pro TV: postul și-a permis să-l ironizeze pe Becali! Drept pentru care, M.M. a condiționat acordarea acreditării respectivei televiziuni de eliminarea realizatorului emisiunii. Ceea ce Pro TV a fost nevoită s-o facă! Probă de libertate a presei în binecuvântatul spațiu mioritic! Dar mult mai gravă mi se pare „scuza” cu care M.M. a încercat să-și justifice grobianismul de la Skopje: „Am avut un limbaj mai colorat, dar așa e pe stadion”. Da, așa este pe stadion, fiindcă fotbalul românesc a ajuns pe mâna unor golani și a unor barbugii care se scaldă în bani și cred, asemenea patronului din pușcărie, că li se poate îngădui orice fiindcă întorc purcoaiele de euro cu lopata.

Iubesc Steaua. Am comentat, la radio, o mulțime de meciuri ale Stelei și am cunoscut diriguitori-domni în fotbalul nostru (Covaci, Oană, Angelo Niculescu, Mircea Lucescu ș.m.a) față de ținuta și prestanța publică a cărora mârlănia maladivă a lui M.M. pare a veni din altă lume. Lumea Mandravelei. Păcat de Steaua!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Golănia în România.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Golănia în România4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei