Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

Escrocii merg acasă la victime, un nou mod de operare în metoda „fiului rănit în accident”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Escrocii au schimbat modul de operare în metoda care a făcut numai la Suceava zeci de victime, printr-un simplu telefon prin care păgubitul era anunţat că fiul sau fiica acestuia a suferit sau a provocat un accident rutier şi are nevoie disperată de bani.

Dacă în cazurile precedente naivul care pica în plasă era trimis la bancă să trimită cât mai mulţi bani prin serviciile de transfer rapid, acum, într-un caz petrecut zilele trecute, escrocul a venit chiar acasă la victimă.

I s-a întâmplat unei bătrâne din oraşul Frasin, Maria S., în vârstă de 76 de ani. Aceasta le-a povestit poliţiştilor că joi după-amiază, în jurul orei 14.30, a fost sunată pe telefonul fix de o femeie care s-a recomandat ca fiind fiica sa şi i-a spus că este internată în stare gravă la spitalul municipal Suceava, fiind victima unui accident de circulație, și că are nevoie urgentă de bani și de o cartelă telefonică de reîncărcare.

Bătrânei i s-a părut că nu e vocea fiicei ei la telefon, însă a crezut că e schimbată din cauza leziunilor suferite de aceasta.

De la celălalt capăt al firului, femeia în cauză i-a transmis „mamei” sale să se ducă la un magazin să ia o cartele telefonică de 30 de lei, precizându-i-se că atât cartela, cât şi banii vor fi ridicaţi personal de la domiciliul ei de un amic de-al presupusei victime a accidentului rutier.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00-17.00, la poarta septuagenarei s-a prezentat un bărbat necunoscut, care i-a spus că vine din partea fiicei ei, iar bătrâna i-a dat cartela de reîncărcare şi suma de 500 de lei. Necunoscutul a luat banii, s-a urcat într-o maşină şi a plecat înspre Gura Humorului.

Ulterior, Maria S., bănuind că ceva nu e în regulă, s-a gândit să apeleze numărul de telefon al fiicei ei, aflând de la aceasta că nu a suferit nici un accident.

„În cauză s-a întocmit dosar penal față de autori necunoscuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a transmis ieri Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Escrocii merg acasă la victime, un nou mod de operare în metoda „fiului rănit în accident”.
 Vizualizări articol: 2789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Escrocii merg acasă la victime, un nou mod de operare în metoda „fiului rănit în accident”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei