Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic: Reziduurile de antibiotic din carne pot da reacţii alergice

 

Reziduurile de antibiotic din carne pot selecta bacterii rezistente la respectivul produs sau pot da reacţii alergice, dar pentru a evita astfel de situaţii trebuie fiartă carnea, apoi aruncat lichidul şi continuată prepararea termică, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, medicul Georgeta Văcaru.

"În general, în ferme, toate furajele sunt tratate cu antibiotic şi hormoni. Doza de antibiotic sau de hormoni, cât şi produsul selectat trebuie să fie autorizate de către autorităţile competente. În general, cam toată carnea, poate cu excepţia celei bio, are reziduuri de antibiotic sau de hormoni", a spus medicul primar Georgeta Văcaru, specialist în boli metabolice şi de nutriţie.

Precizările au fost făcute, pentru MEDIAFAX, după ce autorităţile germane ar fi găsit carne de curcan cu reziduuri de antibiotic într-un lot care ar proveni de la o fermă din România.

Medicul Georgeta Văcaru a subliniat că este foarte important ca prepararea cărnii să fie făcută termic, adică aceasta să fie fiartă.

"Recomand prepararea cărnii prin fierbere, respectiv carnea va fi pusă în apă rece, va fi fiartă câteva minute, apoi apa va fi aruncată, iar carnea şi vasul în care au fiert vor fi spălate bine şi se va relua fierberea cărnii", a explicat Georgeta Văcaru.

Potrivit acesteia, carnea preparată la grătar sau sub formă de şniţel va păstra nutrienţii, adică toxinele, aminoacizii, reziduurile de antibiotic, de aceea ar trebui să fie evitat acest sistem de pregătire a hranei.

"Carnea coaptă sau prăjită formează o peliculă în care se păstrează majoritatea nutrienţilor. Cel mai bine este să fierbem carnea, dar respectând ritualul aruncării primei ape", a mai spus medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic: Reziduurile de antibiotic din carne pot da reacţii alergice.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic: Reziduurile de antibiotic din carne pot da reacţii alergice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei