Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă la DSP

Cosmetice contaminate cu bacterii sau care conţin ingrediente nedeclarate, căutate pe piaţa suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei produse cosmetice, două care ar putea fi contaminate cu bacterii şi altul care ar putea conţine un ingredient nedeclarat, sunt căutate pe piaţa suceveană de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, care au ordin să le scoată din comerţ în cazul în care le găsesc. Directorul executiv al DSP, dr. Ludovic Abiţei, a informat ieri că autorităţile din Canada au lansat un avertisment privind produsele X3 Clean Alcohol-free Foaming Hand Sanitizer şi Antimicrobial Foaming Hand Soap, considerate de către producător ca fiind „potenţial contaminate microbiologic”.

Produsele nu sunt notificate ca produse cosmetice sau biocide (produse care conţin substanţe active ce distrug, împiedică sau previn acţiunea oricărui organism dăunător), producătorul fiind Avmor Ltd, 950, Michelin, Laval (Que) H7L 5C1, se arată în notificarea autorităţilor canadiene.

 

Progesteronul, un hormon feminin, ascuns în compoziţia unei creme

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a explicat că inspectorii din subordine vor căuta cele două produse cosmetice fabricate în Canada, iar în cazul în care le vor depista la vânzare le vor verifica prin sondaj, din punct de vedere bacteriologic.

„Autorităţile canadiene nu precizează cu ce anume ar fi contaminate produsele. În schimb, în fişa de alertare este specificat faptul că aceste produse nu se exportă.  Concluzia este că ele pot ajunge la noi prin piaţa neagră, ceea ce le face foarte greu de depistat”, a spus dr. Ludovic Abiţei.

Şeful DSP a adăugat că o altă notificare, de această dată din partea autorităţilor irlandeze, vizează produsul Equyfiam Crema, al cărui fabricant este necunoscut. Crema conţine o substanţă nedeclarată, respectiv progesteron, şi nu deţine autorizaţie de punere pe piaţa din România. „Progesteronul din compoziţie este ascuns sub denumirea „Wild Yam”, se precizează în alerta primită din Irlanda.

 

Bacterii ce ar putea provoca de la infecţii până la reacţii alergice severe

Inspectorii sanitari vor căuta toate produsele cosmetice suspecte în farmacii, drogherii, unităţi plafar şi supermarketuri.

De menţionat că există mai multe ocazii în care un produs cosmetic poate fi contaminat de microorganisme. Microorganismele se multiplică apoi exponenţial, iar numărul mare de bacterii rezultate pot avea efecte negative asupra calităţii produselor şi sănătăţii consumatorilor, variind de la infecţii la reacţii alergice severe.

Progesteronul este unul dintre hormonii corpului uman care joacă un rol major în organismul feminin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cosmetice contaminate cu bacterii sau care conţin ingrediente nedeclarate, căutate pe piaţa suceveană.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cosmetice contaminate cu bacterii sau care conţin ingrediente nedeclarate, căutate pe piaţa suceveană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei