Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces

Consumul zilnic de carne de vită, porc şi miel creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată, se afirmă într-un studiu american publicat, luni, pe site-ul Archives of Internal Medicine, informează AFP.

Înlocuirea acesteia cu carnea de peşte sau de pasăre antrenează o scădere a riscului de deces cu un procent cuprins în intervalul 7% - 19%, în funcţie de alimentul care joacă rolul de substitut, a declarat An Pan de la Universitatea Hardvard, principalul autor al acestui studiu.

"Consumul regulat de carne roşie antrenează un risc ridicat de deces, cauzat de maladii cardiovasculare şi cancer", au explicat savanţii americani, care grupează în categoria "carne roşie" carnea de vită, de porc şi de miel.

Riscul de deces este şi mai mare în cazul cărnii procesate, ce include produse ca şuncă, cârnaţi şi salam.

Consumul zilnic de carne roşie proaspătă sau procesată creşte riscul de deces cu 12% în comparaţie cu persoanele care consumă acest aliment rar şi în cantităţi mici sau chiar deloc. Creşterea acestui risc ajunge până la 13% pentru carnea neprocesată şi la 20% atunci când este procesată.

"Înlocuirea porţiilor de carne roşie cu carne de peşte, carne de pasăre, nuci, legume uscate, lactate semidegresate şi cereale integrale reduce considerabil riscul de deces", au concluzionat autorii studiului.

Cercetătorii americani au analizat datele provenind din două studii realizate pe 37.698 de bărbaţi şi 83.644 de femei, care au fost monitorizaţi timp de peste 20 de ani.

Carnea roşie reprezintă o sursă importantă de proteine în alimentaţie, iar studii precedente au arătat deja faptul că un consum regulat de carne roşie antrenează o creştere a riscului de declanşare a diabetului la adulţi şi a maladiilor cardiovasculare, dar şi a unor tipuri de cancer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei