Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Virtuţile anticanceroase ale cafelei, confirmate de un nou studiu

Consumul regulat de cafea reduce riscul de apariţie a unui tip de cancer al pielii, afirmă autorii unui studiu publicat luni, care acreditează ideea că această băutură posedă într-adevăr proprietăţi anticanceroase, informează AFP.

Potrivit unor studii anterioare, cafeaua contribuie şi la scăderea riscului de tumori canceroase la prostată şi la nivelul colului uterin.

În plus, potrivit studiului publicat, luni, în Statele Unite, femeile care beau mai mult de trei ceşti de cafea pe zi beneficiază de o scădere a riscului de apariţie a bazaliomului (carcinom bazocelular) cu 20%, comparativ cu femeile care consumă puţină cafea sau chiar deloc.

Pentru bărbaţi - care par să beneficieze mai puţin de acest efect protector, din motive deocamdată necunoscute - consumul a cel puţin trei ceşti de cafea pe zi reduce riscul de cancer al pielii cu cel puţin 9%.

Potrivit acestui studiu, prezentat cu ocazia unei conferinţe ce a fost organizată de American Association for Cancer Research, în oraşul american Boston, cu cât consumul de cafea este mai mare, cu atât riscul de apariţie a bazaliomului este mai mic.

Autorii studiului s-au declarat ei înşişi surprinşi de aceste rezultate.

Deşi o anumită legătură a fost deja observată, la şoareci, între cafeina sub formă de unguent şi reducerea riscului de cancer al pielii, studiile epidemiologice nu au reliefat în mod clar aceeaşi legătură.

Potrivit studiului realizat pe şoareci, publicat în august 2011, realizat de cercetătorii de la Washington State University, cofeina avea efecte protectoare la nivel molecular, prin neutralizarea unei proteine.

Această proteină joacă un rol cheie pentru multiplicarea celulelor pielii vătămate de razele solare ultraviolete.

Potrivit studiului publicat luni "consumul de cafea - nu cea decofeinizată - ar putea fi o opţiune importantă pentru a ajuta prevenirea cancerului de piele", care este adeseori vindecabil şi reprezintă tipul de cancer cel mai des întâlnit, afirmă unul dintre autorii studiului, Fengju Song.

Cu aproape un milion de cazuri noi de bazaliom diagnosticate în fiecare an în Statele Unite, sfaturile dietetice cotidiene, precum recomandarea de a bea cafea, chiar cu efecte protectoare modeste, ar putea avea un impact mare asupra sănătăţii publice.

În opinia oamenilor de ştiinţă, aceste rezultate justifică necesitatea realizării unor cercetări suplimentare pentru a înţelege mai bine legătura dintre consumul de cafea şi o frecvenţă mai mică a cancerului de piele.

Studiul a fost realizat pe baza unor date provenind de la două studii de amploare. Primul a fost efectuat pe 72.921 de participanţi, între 1984 şi 2008, iar al doilea pe un eşantion de 39.976 de persoane, monitorizate în perioada 1986 - 2008.

Nu este pentru prima dată când cafelei i-au fost atribuite virtuţi anticanceroase. În mai 2011, un alt studiu, realizat de savanţii de la Harvard School of Public Health, a evidenţiat faptul că bărbaţii care beau şase ceşti de cafea pe zi beneficiază de o scădere cu 20% a riscului de a dezvolta cancer la prostată. Procentul ajunge până la 60% în cazul celei mai grave forme a acestui tip de cancer, care este mortală.

Reducerile riscului au fost identice în cazul cafelei cu cofeină şi a celei decafeinizate, făcându-i pe specialişti să afirme că virtuţile acestei băuturi sunt asociate cu proprietăţile ei antioxidante şi antiinflamatorii.

În 2008, un alt studiu, realizat în Japonia, a reliefat o scădere cu 60% a riscului de cancer de col uterin la femeile care beau mai mult de trei ceşti de cafea pe zi, în comparaţie cu femeile care beau mai puţin de două ceşti pe săptămână.

Studiul, comandat de ministerul japonez al Sănătăţii, a fost efectuat pe un eşantion de 54.000 de femei cu vârstele cuprinse în intervalul 40 - 69 de ani, pe o perioadă de 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virtuţile anticanceroase ale cafelei, confirmate de un nou studiu.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virtuţile anticanceroase ale cafelei, confirmate de un nou studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei