Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întrebări pe care ar trebui să mi le adresez dacă sufăr de depresie

În terapia depresiei, un factor important îl reprezintă procesul de asimilare a gândurilor negative şi  a stărilor de pesimism, care controlează pacientul. Persoanele ce suferă de depresie se luptă periodic cu gânduri obsesive, care le fac să  întoarcă pe toate părţile o conjunctură relaţională sau o situaţie de viaţă şi să o analizeze amănunţit, fără a găsi o soluţie acceptabilă.

Astfel, atunci când aveţi stări depresive, este util să vă adresaţi o serie de întrebări referitoare la: efectele modului de a gândi asupra noastră, cu ce ne ajută modul de gândire în a obţine ceea ce dorim, cum ar fi situaţia în care ne aflăm, dacă am privi lucrurile cu mai puţin negativism, ce aş putea să fac pentru a schimba situaţia actuală în care mă aflu, cum îmi dovedesc că lucrurile stau chiar aşa, cum ar gândi o altă persoană în situaţia mea,

cum era modul nostru de a gândi şi de analiza lucrurile înainte de evenimentul traumatic, prezenţa unor modalităţi de a analiza pliate pe realitate sau prezenţa unor erori de logică şi analiză, sub influenţa episodului traumatic,  focalizarea excesivă doar pe punctele  slabe pe care le supradimensionăm, tendinţa de evitare a focalizării  şi pe calităţile proprii , analiza unei stime de sine mult diminuate, tendinţa de a fi perfecţionişti,  modul în care putem evalua noi, pe altcineva aflat  într-o situaţie similară, concentrarea doar asupra laturii negative a lucrurilor,  exagerări privind un potenţial dezastru care poate să apară în viaţa noastră,  focalizarea pe supradimensionarea importanţei unor evenimente din viaţă. Aceste sugestii de autoanaliză, pot fi utilizate sub directa îndrumare a terapeutului dumneavoastră şi pot susţine cu succes procesul de vindecare a stărilor depresive.

În continuare, vom prezenta câteva substanţe naturale, indispensabile în curele terapeutice de tratare a stărilor depresive: Inositolul - are efecte calmante asupra sistemului nervos şi prin urmare, în prezent terapeuţii studiază efectele sale benefice în tratarea depresiilor, atacurilor de panică şi a bolii Alzheimer. Sursele cele mai bogate în inositol sunt: varza, fasole, legume, seminţe, nuci, pepene galben, banane, stafide, portocale sau alte citrice, alături de grâu, ovăz, tărâte de grâu, germeni de grâu şi orez brun. Acidul folic - cunoscut şi sub denumirea de vitamina B9, poate preveni sau chiar trata depresia, indiferent de stadiul acesteia. Deoarece această vitamină nu poate fi produsă în mod natural de către organism, specialiştii recomandă alimente care abundă în acid folic. Astfel, potrivit nutriţioniştilor, legumele cu frunze verzi, precum spanacul sau salata, au un conţinut ridicat de vitamina B9. În plus, gălbenuşul de ou, brânzeturile, fasolea verde, mazărea, năutul, lintea, citricele şi mai ales fructele roşii au un conţinut ridicat de vitamina B9. Este recomandat să se  evite gătirea acestor alimente, deoarece vitamina dispare la temperaturi crescute. Acizii graşi Omega 3 -  acizi graşi, ce s-au dovedit şi ei deosebit de eficienţi în terapia la persoanelor cu depresie majoră. Un nivel redus de acizi Omega 3 afectează buna funcţionare a legăturilor dintre neuroni, ceea ce duce printre altele, la tulburări emoţionale de genul depresiei. În plus, este demonstrat rolul fundamental pe care îl are Omega 3 în dezvoltarea şi susţinerea funcţiilor cognitive. În replică, administrarea de doze crescute de Omega 3 a dus la vindecarea depresiilor într-un interval de timp foarte scurt. Aceşti acizi graşi  sunt consideraţi esenţiali, deoarece organismul uman nu-i poate sintetiza şi trebuie aduşi prin alimentaţie. Pot fi găsiţi în peşte gras oceanic (somon, ton, hering, sardine, mocrou), păstrăv de lac, alte produse marine (alge), unele plante şi nuci (bogate în acid alfa-linolenic sau ALA, un tip de acid gras omega-3).

MOISOIU MIHAI MARIUS

PSIHOLOG
TERAPEUT – TERAPII ALTERNATIVE
TEL. 0753937223
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întrebări pe care ar trebui să mi le adresez dacă sufăr de depresie.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întrebări pe care ar trebui să mi le adresez dacă sufăr de depresie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei