Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicina naturistă

Medicina naturistă se foloseşte de toate elementele naturii, plante medicinale, arbori, fructe şi legume, produsele stupului, culori, sunete, arome (şi multe altele...) şi astfel ne ajută să ne apropiem de natură, de izvorul etern verde al sănătăţii. Oare nu e plăcut să ne întreţinem starea de sănătate mâncând fructe, legume, miere, relaxându-ne din când în când la umbra unui copac, admirând scânteierile unui lac, bând un ceai sau sirop de muguri de brad?

Medicina naturistă ia în considerare orice factor care ar putea declanşa sau întreţine o boală: gândurile negative, obiceiurile de viaţă şi alimentaţia nesănătoase, certurile şi supărările de tot felul, stresul profesional, fricile subconştiente şi multe altele.

De multe ori boala este psihosomatică. Ea porneşte din emoţii şi gânduri dizarmonioase şi se transformă în boală care afectează un anumit organ sau o funcţie fiziologică, în strânsă legătură cu tipul de emoţie negativă.

Terapiile alternative nu trebuie abordate doar în al 12-lea ceas, când apare starea de boală, şi nici considerate un panaceu. Mai degrabă trebuie să fortifiem organismul în plină sănătate. Cum medicina alopată are limitele ei, şi terapiile complementare îşi au limitele lor. Din multitudinea de terapii pe care le oferă medicina naturistă putem să ne alegem zi de zi “ajutoare” ieftine şi care nu presupun un consum prea mare de timp. Să profităm de ele!

Orientarea către medicina naturistă a devenit o tendinţă tot mai accentuată, aşa încât o informare cât mai bună pe această temă este absolut necesară. Uneori exista pericolul ignorării anumitor tratamente medicale clasice şi înlocuirea acestora cu tratamente naturiste „după ureche” sau, mai rău, apelarea la persoane interesate în a obţine profit de pe urma ignoranţei noastre.

 

Feriţi-vă de exagerări!

Ca orice domeniu, şi terapiile complementare trebuiesc învăţate şi utilizate corect, pentru ca la nevoie să poată fi aplicate fără greşeli. Trebuie, de asemenea, să ţinem cont de anumite reguli şi limitări. Terapiile naturiste pot prezenta şi ele riscuri şi efecte secundare. Este necesar să putem face distincţia între efectele nedorite şi cele doar neplăcute, care pot apărea ca efect al tratamentului. Uneori, organismul reacţionează la o terapie eficientă prin aşa-numitele agravări, o înrăutăţire a tuturor simptomelor. Acest lucru poate însemna că un proces s-a declanşat, că vindecarea poate să înceapă de-acum. Dar trebuie să fim în măsură să facem diferenţa între un semnal de alarmă şi unul de vindecare, aşa încât informarea din cele mai credibile şi avizate surse este absolut necesară. În fond, este vorba de sănătatea noastră!

Autotratamentul are şi el limitele sale. Feriţi-vă de exagerări! Există afecţiuni care pot beneficia de terapii alternative, la fel cum există altele care nu se pretează la acest tip de tratament. Este preferabil să consultăm un specialist de a cărui profesionalism nu ne îndoim, mai ales în privinţa diagnosticării. În general, medicina academică şi cea naturistă se completează şi se susţin reciproc, dar nu întotdeauna. De exemplu, în cazul depresiilor medicaţia antidepresivă nu trebuie însoţită de consumul de ceai de sunătoare, deoarece se potenţează reciproc. Aşadar, în cazul afecţiunilor severe, lăsaţi medicul sau specialistul să se pronunţe, informându-l despre tratamentele naturiste la care aţi dori să apelaţi.

 

Trainingul lifestyle, regăsirea echilibrului

Dintre multele metode de informare existente puteţi apela şi la trainingul lifestyle. Ce presupune acesta? Trainingul lifestyle este un concept răspândit mai ales printre cei interesaţi de regăsirea echilibrului dintre viaţa profesională, viaţa personală şi starea de sănătate. În cadrul şedinţelor de training se acţionează simultan pe cele 3 planuri, în vederea creării conjuncturilor favorabile transformării şi dezvoltării unui nou stil de viaţă, ceea ce include informaţii despre alimentaţia sănătoasă şi naturală, diferite tipuri de cure naturiste, plante, produse naturiste şi utilizarea lor, diverse exerciţii ce menţin corpul sănătos sau îl pot vindeca de unele afecţiuni, modalităţi de diagnosticare a stării de sănătate, informaţii şi tehnici ce ţin de modelarea psiho-comportamentală, de comunicare, de relaţionare în cadrul cuplului, modalităţi de dezvoltare a unor abilităţi utile în viaţa personală, de cuplu şi profesională. Toate acestea sunt prezentate sub formă de şedinţe ce fac pacientul să îşi reanalizeze obiectivele şi scopurile, să le modeleze, dacă este cazul, şi să facă paşi reali în conturarea unui nou set de tipare comportamentale ce scot la lumină o fiinţă armonioasă din punct de vedere al sănătăţii, al stărilor de mulţumire şi împlinire din viaţa personală şi profesională.

Psih. Mihai MOISOIU
psiholog – psihologie clinică
terapeut - terapii alternative
tel: 0753937223
e-mail: training.reality@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicina naturistă.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicina naturistă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei