Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Plante chinezeşti contra Parkinson

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu efectuat recent a lăsat să se înţeleagă faptul că plantele medicinale originare din China ar putea juca un rol important în tratarea maladiei Parkinson. În urma unor experimente, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că unele plante medicinale chinezeşti, anumite extracte din rădăcini de plante şi scoarţă de copac sunt ingrediente naturale valoroase întrucât pot oferi leacuri pentru boli precum maladia Parkinson, dar şi pentru sindromul colonului iritabil.

Un experiment în acest sens a fost realizat de o echipă condusă de Li Min, o specialistă în domeniul medicinei tradiţionale chinezeşti.

Studiile efectuate au fost concentrate pe proprietatea acestor plante de a trata maladia Parkinson, aceasta reprezentând o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane cu vârste înaintate şi nu numai. În cadrul experimentelor realizate a fost folosit un grup de 115 voluntari, care s-au supus unor teste timp de 13 săptămâni. Dintre aceştia, unora li s-a administrat o combinaţie de plante medicinale chinezeşti, în timp ce alţii au primit o combinaţie aleatorie de plante. Rezultatele au arătat că, în cazul voluntarilor care au făcut tratamentul cu plante chinezeşti, calitatea somnului s-a îmbunătăţit considerabil, în timp ce vorbirea a devenit şi ea mai fluentă.

După cum se ştie, simptomele maladiei Parkinson (tremor muscular, încetineală în mişcare şi rigiditate) sunt provocate de deteriorarea progresivă a celulelor cerebrale responsabile cu producţia de dopamină (unul dintre principalii neurotransmiţători de la nivelul sistemului nervos, o substanţă care transmite informaţiile între neuroni).

Li Min susţine că autofagia - un fel de moarte programată a celulelor - ar putea fi singurul proces care poate elimina proteinele anormale care apar în interiorul celulelor, iar acest proces poate fi promovat tocmai prin efectele plantelor medicinale. „Pentru a putea trata maladia Parkinson va trebui să explorăm aceste posibilităţi şi să aflăm mai multe despre cum acţionează plantele medicinale în procesul de autofagie”, a explicat Li Min.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plante chinezeşti contra Parkinson.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plante chinezeşti contra Parkinson0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Targ de produse naturale si/sau bio trimis de
(24 iun 2011, 10:58:02
Va invitam sa ne vizitati standul din cadrul Targului de produse naturale si/sau bio,Suceava,parcare Shopping Center,perioada 1-3 Iulie a.c. .
Vom expune si oferii spre testare si comercializare "FITNESS-ANTIOXIDANT-COFFEE" si "FITNESS-SENSUAL-COFFEE",cele 2(doua) sortimente ale brand-ului "FITNESS - COFFEE" , singura CAFEA 100% NATURALA din lume in amestec cu plante medicinale si condimente naturale .
Este " CEA MAI BUNA CAFEA A MOMENTULUI in Romania " , au spus aproape in unanimitate cei care au vizitat standul nostru la toate editiile Targului de produse naturale si/sau bio "ORGANIC-FEST" .
Multe informatii puteti afla vizitand www.fitnesscoffee.ro , inclusiv de unde o puteti procura in acest moment.
Cu ocazia targului speram sa stabilim cat mai multe contacte cu posibilii parteneri din zona de nord a Moldovei .
Vom expune deasemenea VANILINA NATURALA extrasa din lignina , pentru care deasemenea suntem IMPORTATOR EXCLUSIV pentru Romania .
Va asteptam cu mult drag !
Leonard RADU
Asociat & Director Executiv
Mobil : 0722 258 261

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei