Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2011 - Anul XVI, nr. 124 (4722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări

Laptele de măgăriţă, util în dietele de slăbire

Laptele de măgăriţă, despre care se crede că era secretul perfecţiunii Cleopatrei, este util în dietele de slăbire. Acest tip de lapte conţine cantităţi mari de Omega 3 şi calciu, este benefic pentru inimă şi menţine nivelul energiei ridicat.

 Cercetările anterioare sugerează că laptele de măgăriţă, bogat în proteine, este o bună alternativă pentru laptele de vacă pentru persoanele cu alergii, scrie dailymail.co.uk.

Recent, oamenii de ştiinţă italieni au făcut o comparaţie între laptele de vacă şi cel de măgăriţă. Aceştia au hrănit cobai cu ambele tipuri de lapte, iar rezultatele studiului au demonstrat că animalele hrănite cu lapte de măgăriţă s-au îngrăşat mai puţin decât cele hrănite cu lapte de vacă.

Cobaii hrăniţi cu lapte de măgăriţă aveau, de asemenea, niveluri mai scăzute de grăsimi care pot dăuna arterelor şi inimii, iar energia acestora era mai mare.

În concluzie, consumul de lapte de măgăriţă ar trebui încurajat, au afirmat cercetătorii în cadrul Congresului Internaţional al Obezităţii ce a avut loc la Istanbul.

Laptele de măgăriţă a fost folosit încă din vremurile străvechi. Hipocrate, părintele medicinei, a recomandat laptele de măgăriţă pentru orice afecţiune, de la muşcăturile de şarpe până la sângerările din nas.

Se spune că Poppaea Sabina, cea de-a doua soţie a împăratului Nero, îşi spăla faţa cu lapte de măgăriţă de şapte ori pe zi şi cerea să fie însoţită în călătorii de turme de măgari.

O măgăriţă produce mai puţin de un litru de lapte pe zi, în timp ce o vacă poate produce de până la zece ori mai mult. Probabil de aceea legenda spune că era nevoie de 700 de măgăriţe pentru a da cantitatea de lapte necesară băii zilnice a Cleopatrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laptele de măgăriţă, util în dietele de slăbire.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laptele de măgăriţă, util în dietele de slăbire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei