Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2011 - Anul XVI, nr. 124 (4722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Moţi, cheia succesului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La spartul târgului, ne-am delectat cu „derby-ul suprem”, “unicul derby adevărat al fotbalului românesc” şi alte asemenea alinturi de care presa noastră e la supraplin. Din acesta am înţeles câteva lucruri, primul dintre ele fiind acela că dacă Moţi n-ar fi existat, trebuia inventat, asta în ideea că jocul de fotbal, indiferent de miză, e un spectacol. Iar dacă Moţi nu e, spectacol nu e. Cu el în distribuţie, momentele vesele sunt asigurate. Nasol e că şi cele dramatice. Pe ansamblu însă iese o tragicomedie de toată isprava, ba are şi happy end, desigur pentru adversar, oricine ar fi acela. Parcă-parcă s-a învrednicit şi “Gazeta sporturilor” să observe că ăsta e o catastrofă în stare pură, publicând ieri o fotografie-document, cu neica Moţi ăsta într-o poziţie absolute halucinantă, de om care vede pentru prima dată-n viaţă o minge de fotbal şi pe care, pentru a o lovi, recurge la nişte mişcări încă neomologate în vreun sport.

În remarcabila fotografie, publicată în pagina cu editoriale, martor uluit al scenei este un fotbalist adevărat, de la Steaua, care evident că n-are nici o intenţie de a juca şi el mingea, de a-l jena cumva pe Moţi, de a încerca o intercepţie, evident fiindcă ştia că nu e nevoie: din moment ce o atinge ăla, mingea nu poate pleca decât în una din două direcţii, adică ori în propria-i poartă, ori la adversarul cel mai bine plasat. Dovada e chiar (auto)golul victoriei: un coechipier de-al lui Moţi s-a gândit, fiind mult mai tânăr, să şi-o bage el în poartă, scutindu-l astfel pe Moţi de-un efort inutil. S-a făcut mult caz de o intervenţie, criminală cică, a aceluiaşi Moţi, şi care, zic comentatorii, trebuia taxată cu „roşu”. Nu, zic eu. A făcut foarte bine arbitrul că nu i-a dat nici măcar galben(ar fi fost al doilea, deci tot roşu), din două motive: primul e că Moţi n-a avut nici o intenţie de fault. El nu din răutate, ci din prostie pură faultează mereu. Al doilea e că, lăsată fără Moţi, Dinamo ar fi putut deveni periculoasă şi pentru poarta adversă, nu numai pentru aia proprie, şi cine ştie ce s-ar mai fi întâmplat... Colegul meu Sorin Avram se mira că Bănel a jucat bine, centrând „ca la carte” de fiecare dată, fără să i-o dea în burtă, cum numai el ştie, vreunuia. L-am lămurit sper. Păi cui să i-o fi dat în burtă, dacă la Dinamo nu era niciun fundaş?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţi, cheia succesului.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Moţi, cheia succesului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei