Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bandaje "inteligente" cu nanocapsule cu antibiotice, împotriva infecţiilor, create de cercetători

Un nou tip de bandaj "inteligent", care începe să ilumineze pe măsură ce eliberează nanocapsule cu antibiotice în plăgi şi arsuri, împiedicând astfel declanşarea infecţiilor, a fost creat de cercetătorii din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Noul tip de bandaj "inteligent" este impregnat cu nanocapsule cu antibiotice, activate de prezenţa în răni şi arsuri a bacteriilor, permiţând tratarea infecţiilor înainte ca acestea să se agraveze.

Bandajul inteligent îşi schimbă culoarea pe măsură ce eliberează antibioticele în piele, alertându-i astfel pe medici de prezenţa infecţiei în acea zonă.

Potrivit cercetătorilor britanici de la Bath University, autorii acestei invenţii, noua tehnologie reprezintă un pas important făcut de oamenii de ştiinţă pentru recuperarea pacienţilor cu arsuri severe, în special a copiilor, ale căror infecţii pot conduce la instalarea şocului toxic, o afecţiune potenţial mortală.

Bandajul "inteligent" poate fi utilizat şi pentru tratarea arsurilor mai puţin grave, a ulcerelor şi a rănilor suferite de soldaţi pe câmpul de luptă.

Pielea oamenilor este acoperită în mod normal de miliarde de bacterii "prietenoase" de care acest organ al corpului are nevoie pentru a-şi menţine o stare bună de sănătate. Bandajul se activează doar atunci când bacteriile agresive, cauzatoare de infecţii, produc anumite toxine ce sparg nanocapsulele conţinând antibiotice şi coloranţi. În acest fel, antibioticele sunt eliberate doar când este nevoie, reducând astfel riscul de apariţie a unor bacterii rezistente la aceste medicamente.

Bandajele Bacteriosafe conţin capsule de dimensiuni subatomice - a milioana parte dintr-un milimetru -, urmând a face parte dintr-un vast studiu clinic care se va întinde pe durata a trei ani, înainte de a putea fi comercializate pe piaţa medicală europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bandaje "inteligente" cu nanocapsule cu antibiotice, împotriva infecţiilor, create de cercetători.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bandaje "inteligente" cu nanocapsule cu antibiotice, împotriva infecţiilor, create de cercetători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei