Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deconturi de criză

Societăţile de asigurări plătesc bani grei pentru sinistraţii din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele sucevene de asigurări au deschise sute de dosare privind acordarea despăgubirilor către persoanele care au avut de suferit în urma inundaţiilor de luna trecută. Cuantumul sumelor estimate a fi plătite se ridică la aproape un milion de euro.

De departe, firma cu cele mai multe dosare de daună pentru calamităţile din iunie este Astra Asigurări Suceava. Potrivit directorului acestei societăţi, Daniel Petrariu, există în lucru 140 de dosare, cu posibilitatea de prelungire până la 200 de cazuri care privesc distrugerile provocate de inundaţii.

„Cele mai multe dosare privesc poliţele simple, de 10 euro, care stipulează posibilitatea acordării unor daune de până la 20.000 de euro. Până în prezent avem două daune totale, iar suma cea mai mare pe care o vom plăti este de 100.000 de lei, unei familii din Dorneşti”, a explicat Daniel Petrariu.

Acesta a menţionat că rezerva de daună, suma estimată a fi plătită celor care şi-au asigurat locuinţele, este de 650.000 de lei şi că toate despăgubirile vor fi onorate într-un timp cât mai scurt. Petrariu a mai precizat că Astra Asigurări Suceava are cele mai multe dosare de daună în zonele Dorneşti, Zamostea şi Straja şi că există fonduri suficiente pentru a face faţă afluenţei de clienţi din această perioadă.

 

Despăgubiri la şoseaua de centură

Firma Allianz Tiriac Suceava are şi ea de acordat despăgubiri substanţiale în urma inundaţiilor din judeţ. Potrivit directorului Ovidiu Voinescu, există în lucru 80 de dosare de daune, iar rezerva de daună se ridică la 400.000 de lei şi 400.000 de euro.

„Zonele unde se vor duce cei mai mulţi bani sunt Suceava, Suceviţa şi Marginea, iar sumele sunt ridicate, pentru că este vorba de mai multe societăţi, inclusiv pensiuni turistice afectate de inundaţii”, a precizat Ovidiu Voinescu.

Suma cea mai mare care va fi acordată este pentru o societate afectată de alunecări de teren. Este vorba de SCCF Grup Colas Iaşi, care urmează să primească aproximativ 200.000 de euro după ce un versant din zona şoselei de centură a Sucevei a luat-o la vale şi a afectat o serie de lucrări deja executate.  

 

Despăgubiri şi ajutoare pentru sinistraţi

Omniasig Suceava este pregătită să acorde despăgubiri de aproape 230.000 de lei. În cele 22 de dosare aflate în lucru s-au estimat deja daunele care trebuie acordate, cea mai mică sumă fiind de 250 de lei, iar cea mai mare de 100.000 de lei. Zonele unde această societate are cele mai multe dosare sunt Iaslovăţ şi Rădăuţi. Gheorghe Cosmulese, directorul Omniasig Suceava, a mărturisit că, în afara faptului că se vor face toate diligenţele pentru finalizarea cât mai rapidă a dosarelor, societatea a dorit să-i ajute şi altfel pe sinistraţi.

„S-au adunat ajutoare, atât din banii societăţii, cât şi din contribuţiile salariaţilor, şi am mers cu ajutoare constând în haine şi alimente. În Suceava ne-am axat pe zona Suceviţa”, a precizat Gheorghe Cosmulese.

 

Dosare multe şi la alte societăţi

Un număr ridicat de dosare se analizează şi la Asirom Suceava. În urma inundaţiilor de luna trecută, această societate de asigurări a deschis 95 de dosare de daune, iar suma estimată a fi plătită se ridică la 375.000 de lei. Pentru Asirom Suceava, zona unde vor fi direcţionate cele mai mari sume de bani este Rădăuţi, valoarea celei mai mari daune ridicându-se la 80.000 de lei.

BCR Asigurări Suceava a avizat peste 20 de dosare de daună. Cea mai mare daună care trebuie achitată se ridică la aproximativ 12.000 de lei, iar rezerva de daună la nivelul judeţului este de 60.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societăţile de asigurări plătesc bani grei pentru sinistraţii din judeţ.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Societăţile de asigurări plătesc bani grei pentru sinistraţii din judeţ4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei