Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Penitenţă

Preotul paroh de la Văşcăuţi a primit un nou „canon” în arestul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preotul paroh de la Văşcăuţi-Muşeniţa, Gheorghe Cristinel Pînzaru (36 de ani), acuzat de contrabandă cu ţigări şi dare de mită, a fost arestat preventiv ieri după-amiază, de magistraţii Curţii de Apel Suceava, care au admis recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Suceava, de a-l lăsa în libertate, interzicându-i doar să nu părăsească ţara.

Aseară, Pînzaru s-a întors din nou în celula în care, în cursul zilei de marţi, 6 iulie a.c., a ajuns pentru prima oară, iar o zi mai târziu, a fost scos de un judecător de la Tribunalul Suceava care a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a preotului.

 

Nu şi-a mai ascuns faţa sub haine 

Dacă acum trei zile, când a fost adus, încătuşat, cu duba de la Arest, preotul Pînzaru şi-a pus bluza de trening în cap, ferindu-se de aparatele de fotografiat şi camerele de filmat ale ziariştilor prezenţi, ieri, la recurs, parohul de la Văşcăuţi şi Muşeniţa nu s-a mai ascuns.

Însoţit de avocatul său, preotul a venit în jurul orei 8:30 la sediul Curţii de Apel Suceava, unde urma să se judece recursul declarat de procurorii nemulţumiţi că prima instanţă, Tribunalul Suceava, le-a respins propunerea de arestare preventivă.

Cu capul plecat în faţa completului de judecată, Gheorghe Cristinel Pînzaru s-a prevalat de dreptul la tăcere, avocatul său precizând că va da o declaraţie ulterioară anchetatorilor.

Apărătorul preotului Pînzaru a mizat pe aceleaşi argumente care i-au scos clientul din celulă prima oară, subliniind că nu sunt probe care să susţină acuzaţiile aduse de procurori şi adăugând faptul că aceştia din urmă s-au folosit de mass-media pentru a da „rezonanţă socială” cazului.

Dosarul a rămas în pronunţare, iar sentinţa a venit aproximativ şase ore mai târziu.

La ieşirea din sala de judecată, în jurul orei 10:00, întrebat dacă are vreo declaraţie de făcut în apărarea sa, Gheorghe Cristinel Pînzaru le-a recomandat ziariştilor prezenţi să stea de vorbă cu avocatul său, însă apărătorul feţei bisericeşti a refuzat să facă vreun comentariu, arătându-se chiar iritat de prezenţa reprezentanţilor mass-media.

 

De ce va sta preotul 20 de zile după gratii

Argumentele care l-au convins pe judecătorul de la Tribunalul Suceava că preotul Pînzaru nu trebuie arestat preventiv pentru acuzaţiile ce îi erau aduse de procurori, nu au avut acelaşi efect în faţa magistraţilor Curţii de Apel Suceava, care au considerat că se impune încarcerarea pe o perioadă de 20 de zile a parohului de la Văşcăuţi.

Gheorghe Cristinel Pînzaru este acuzat că a contactat de mai multe ori un poliţist de frontieră, căruia i-a promis suma de 4000 de euro, pentru a nu supraveghea cu maşina de termoviziune, timp de jumătate de oră, într-una din nopţile în care era de serviciu, o anumită zonă de frontieră, prin care urmau să fie introduse peste fâşia verde, din Ucraina în România, circa 60-80 de baxuri de ţigări.

Poliţistul de frontieră însă şi-a anunţat superiorii, care la rândul lor au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie –Serviciul Teritorial Suceava.

Ofiţerii acestei structuri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au demarat imediat cercetările.

S-au făcut interceptări telefonice, înregistrări ambientale şi video, probe inconstestabile, în opinia anchetatorilor, care dovedesc că preotul Pînzaru era implicat în contrabanda cu ţigări şi i-a oferit acea sumă de bani poliţistului de frontieră.  

În noaptea de 5/6 iulie, mai susţin procurorii de caz, preotul şi complici de-ai săi, rămaşi neidentificaţi, au introdus prin zona respectivă nu mai puţin de 36.950 de pachete de ţigări pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, ţigări cu o valoare de peste 100.000 de lei, pe care le-au depozitat la domiciliile a doi săteni din Văşcăuţi, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost şi ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul paroh de la Văşcăuţi a primit un nou „canon” în arestul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 15 voturi
Preotul paroh de la Văşcăuţi a primit un nou „canon” în arestul Poliţiei3.4515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .......... trimis de
(10 iul 2010, 12:13:28
saru mana parinte
bun exemplu, ca si majoritatea din tagma vostra care sunt afaceristi, tepari, mincinosi, curvari.
un preot venea la service la fratemiu de fiecare data cu cate 2 "nepoate", pe care le spovedea intr-o camera de la etajul service-ului.
2.   "I-a fost frica sau se simte cu musca pe caciula?" trimis de
(10 iul 2010, 20:29:19
"Aleluia" si "dracu l-a luat " pe popa !A vrut sa faca un ban necinstit si iata ca dracu l-a ajutat sa intre la puscarie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei