Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Olanda o dată, de două, de trei ori, adjudecat...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spania! Cum adică pe ce mă bazez? Păi, credeţi, boieri dumneavoastră, că acum, când e pe moţul crestei vârfului (că nu mi-mi mai ajung pleonasmele!) valului, ar putea lăsa să-i fugă titlul tocmai Spania, ţara unde, exact ca în Brazilia, Argentina ori Italia, fotbalul ţine loc de mamă, de tată, de casă, de religie? Să fim serioşi! Aţi văzut bucuria aia nebună a zecilor de mii de fani filmaţi într-o piaţă. Unde urmăreau pe un ecran gigantic semifinala, când a înscris Puyol golul vieţii sale? Şi, desigur, golul vieţii tuturor celor despre care vorbesc aici, şi care ştiu să se bucure exact atât cât se cuvine (adică total!) în asemenea momente. Iar coroana supremă nu ar face decât să pună lucrurile pe un făgaş normal. Pe bune: credeţi că poporul olandez ar trăi la fel de intens bucuria câştigării Cupei Mondiale? Mira-m-aş! Cred că mai mult de 16-17 beri (peste cele 15 obişnuite!) n-ar fi în stare să conceapă ca formă de manifestare, hai, poate şi o „iarbă” ca desert, că doar ei au inventat legalizarea porcăriei. Iar ca argument suprem, dar şi ca o justificare a titlului de azi al rubricii, am să mai spun şi că Olanda are deja un serios antrenament în pierderea finalelor: a fost, mai întâi, cea din ’74 când a bătut-o Germania, apoi cea din ’78, adjudecată de Argentina, şi nu pot să cred că la a treia încercare, tocmai acum, ar putea să câştige. Mai ales că n-au reuşit să ajungă campioni mondiali nici pe vremea generaţiei lui Cruyff-Rensenbrick-Neeskens, nici pe cea a altei triplete de aur: Gullit-Rejkaard-Van Basten care, oricât am încerca s-o întoarcem, parcă tot erau mai tari decât Robben şi Van Persie. Hai Spania! Merg pe un 3-1, şi pe acelaşi scor în meciul pentru „premiul de consolare”, desigur în favoarea Germaniei, aici cu menţiunea că dacă Forlan se drege în timp util, atunci am putea asista şi la o surpriză (mă gândesc la un egal urmat de prelungiri şi eventual şi de penalty-uri, cam după modelul Ghana-Uruguay), mai ales că nemţii au şi declarat că nu prea mai au chef de acest meci al învinşilor. Privind obiectiv, aceste 4 echipe sunt cele care au avut cele mai bune prestaţii de-a lungul competiţiei, aşa că prezenţa lor în finale cred că salvează întreaga imagine a unei World Cup destul de anoste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olanda o dată, de două, de trei ori, adjudecat....
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
Olanda o dată, de două, de trei ori, adjudecat...4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si totusi, Olanda... trimis de
(10 iul 2010, 13:47:46
Dom' profesor, imi place cum comentezi fenomenul fotbalistic insa, acum, da-mi voie sa te contrazic. La acest Mondial, nu ti-au prea iesit previziunile cu Brazilica, nici macar cu trupa lui Maradona, iar in acest editorial eu zic ca te prea grabesti sa-i dai pe spanioli campioni. In plus, titlul pe care-l dai nu se prea potriveste cu previziune. Da, batavii isi vor adjudeca trofeul! Sneijder end comp. vor castiga la o diferenta de un gol. Toate cele bune!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei