Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Miniştrii şi prefecţii să prezinte rapoarte lunare privind investiţiile şi absorbţia banilor UE

Duminică, 11 Iulie 2010 (16:54:29)

Premierul Emil Boc spune că va face la nivel guvernamental "carta albă" a absorţiei fondurilor europene şi una a investiţiilor publice, fapt ce va presupune ca miniştrii şi prefecţii să prezinte rapoarte lunare, iar cei care nu se vor "bate pentru fiecare leu" ce poate veni de la UE vor "pleca".

"Săptămâna viitoare voi realiza carta albă a absorţiei fondurilor comunitare. Asta înseamnă că o dată pe lună miniştrii vor da raport public, în prezenţa mass-media, privind modul în care au reuşit să atragă banii europeni, de la proiecte depuse, la cele aprobate, la lucrări în derulare şi la bani aduşi de la UE şi cheltuiţi în România. Această analiză se va face lunar, începând de săptămâna viitoare, şi vom putea măsura performanţa fiecărui minister, a fiecărei unităţi de implementare a proiectelor cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii europeni şi mai ales cu privire la capacitatea de a aduce bani europeni în România", a declarat premierul Boc, duminică, la Tulcea.

Premierul i-a cerut prefectului de Tulcea să facă o "cartă albă a absorţiei fondurilor comunitare", din care să reiasă modul în care "se mişcă" autorităţile statului.

"Fără mamă, fără tată, spus verde în faţă exact cum este situaţia. Asta înseamnă că trebuie să faceţi inventarul proiectelor care sunt în derulare şi evaluaţi-le de la o lună la alta, cum se aduc bani şi cum se cheltuiesc, unde sunt proiecte care pot fi depuse şi nu se depun, şi unde sunt contracte semnate şi nu se organizează licitaţiile în vederea derulării lor, pentru că o prioritate mai mare, acum, după ce scăpăm de inundaţii, nu este decât aceea de a asigura relansarea economică a ţării. Ori, fondurile europene şi investiţiile sunt cheile mari prin care putem asigura relansarea economică a României", a precizat Boc.

Premierul a mai spus că va cere prefecţilor un raport de analiză privind modul în care evoluează lucrările, de la lună la lună, astfel încât să se ştie unde sunt "progrese sau regrese".

"Unde nu avem progrese, schimbăm, şi trecem la oameni noi care să poată face faţă la provocări. Unde este performanţă, mergem mai departe, dar nu mai putem sta în acelaşi ritm şi să nu ne batem pentru fiecare leu pe care îl putem obţine de la UE", a afirmat premierul.

Emi Boc a mai spus că într-un asemenea mod va fi monitorizată şi evoluţia investiţiilor publice.

"Tot de la nivel guvernamental, de săptămîna viitoare, vom prezenta şi o cartă albă a investiţiilor publice în România, cu obiective care se termină în 2010 şi cu obiective care au continuitate în 2011 şi 2011. Fiecare minister trebuie să spună foarte clar ce obiective are în 2010, care sunt banii alocaţi şi ce progrese se fac de la o lună la alta", a afirmat primul ministru.

Boc a subliniat că cei care nu derulează contractele într-un timp optim vor fi demişi.

"Dacă mai sunt etape de 14 luni de la semnarea unui contract până la semnarea proiectului, înseamnă că cineva acolo are o problemă şi trebuie să plece acasă", a adăugat premierul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Miniştrii şi prefecţii să prezinte rapoarte lunare privind investiţiile şi absorbţia banilor UE.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Miniştrii şi prefecţii să prezinte rapoarte lunare privind investiţiile şi absorbţia banilor UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei