Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un cercetător britanic s-a "infectat" cu un virus cibernetic

Un cercetător de la University of Reading din Marea Britanie a devenit primul om din lume "infectat" cu un virus cibernetic, în cadrul unui program prin care se investighează riscurile potenţiale asociate dispozitivelor electronice implantate în corpul uman, informează ft.com.

Profesorul Mark Gasson de la School of Systems Engineering, din cadrul University of Reading, a declarat că studiul său are implicaţii deosebite pentru diverse dispozitive precum stimulatoarele cardiace şi implanturile cohleare, care, deşi sunt construite cu o tehnologie modernă, pot fi atacate de viruşii cibernetici.

Mark Gasson a introdus un virus într-un cip electronic care i-a fost implantat în braţul stâng, în urmă cu un an.

"Ne-am obişnuit deja cu aceste dispozitive ca nişte mici computere, capabile să stocheze informaţii, să comunice între ele şi să îndeplinească operaţiuni simple. Însă, odată cu aceste noi abilităţi vin şi noi riscuri, cum este acela de a fi atacate de viruşii cibernetici", a declarat Mark Gasson.

"Există câteva implicaţii deosebit de importante pentru dispozitivele medicale. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă cineva ar crea un virus care poate să oprească de la distanţă stimulatoarele cardiace", a adăugat cercetătorul britanic.

Cipul din braţul cercetătorului britanic este unul de identificare cu ajutorul undelor radio, o versiune sofisticată a tehnologiei utilizate de sistemele de securitate ale magazinelor şi de cele pentru identificarea animalelor de companie. Dispozitivul, de mărimea unui bob de orez, îi garantează savantului britanic accesul în birourile din campusul universitar şi accesarea telefonului său mobil.

Odată infectat cu virusul cibernetic, microcipul a contaminat sistemul-sursă cu care comunica, iar virusul a încercat să se răspândească şi la celelalte cipuri din sistem.

Dispozitivele implantate au devenit tot mai frecvente în Statele Unite ale Americii, unde acestea sunt folosite, de exemplu, pentru a păstra dosarele medicale ale pacienţilor. Noua tehnologie a fost utilizată, parţial, în scopuri de securitate, de Biroul General al Procuraturii din Mexic, companiile de pază şi supraveghere, dar şi de un club de noapte din Barcelona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cercetător britanic s-a "infectat" cu un virus cibernetic.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un cercetător britanic s-a "infectat" cu un virus cibernetic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei