Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chirurgia bariatrică, soluţie pentru tratarea diabetului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chirurgia bariatrică, o procedură medicală menită să ajute pacienţii care suferă de obezitate să slăbească mai uşor, ar putea contribui foarte eficient şi la tratarea diabetului. Doctorul Christopher Still, directorul unui centru de nutriţie din Washington, a descoperit că metoda chirurgiei bariatrice este extrem de eficientă în cazul diabetului de tip II.
Chirurgia bariatrică, o ramură medicală care se adresează în special pacienţilor obezi, defineşte o categorie specifică de operaţii care presupun reducerea rezervorului gastric, cu sau fără malabsorbţie asociată. Medicul american a explicat că, potrivit statisticilor, mulţi dintre bolnavii de diabet care se supun chirurgiei bariatrice se vindecă de această boală în urma intervenţiei. "Este o descoperire medicală excepţională, pentru că diabetul este o boală destul de dificilă, care aduce nenumărate provocări pacienţilor", a explicat doctorul Still. El a adăugat că multe dintre tratamentele nechirurgicale pentru diabet se dovedesc ineficiente, deşi sunt foarte scumpe. "Chirurgia bariatrică poate rezolva problema diabetului printr-o singură procedură şi uneori este o soluţie mai ieftină: pacientul face operaţia şi scapă de chin, fără să mai fie nevoie să continue tratamentul medicamentos ani de zile", a adăugat Christopher Still.
Un studiu efectuat pe un eşantion de 22.000 de pacienţi analizaţi a arătat faptul că pentru 76 la sută dintre aceştia problema diabetului a fost rezolvată în urma intervenţiei chirurgicale. Doctorul Stiller şi colegii săi de la Centrul Medical Geisinger au recomandat pacienţilor care se supun chirurgiei bariatrice să facă eforturi pentru a-şi menţine greutatea pe care o au în urma operaţiei. "Aproximativ 90 la sută dintre pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip II suferă de obezitate, iar persoanele obeze sunt de două ori mai predispuse la diabet, comparativ cu normoponderalii. Prin urmare, diabeticii care nu reuşesc să îşi menţină greutatea după intervenţia chirurgicală se supun riscului de a se îmbolnăvi din nou de diabet", a concluzionat medicul american.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chirurgia bariatrică, soluţie pentru tratarea diabetului.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chirurgia bariatrică, soluţie pentru tratarea diabetului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei