Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mutaţie genetică asociată cu o formă agresivă de cancer de prostată

O mutaţie genetică asociată cu o formă agresivă de cancer de prostată, mai puţin întâlnită, a fost descoperită de cercetătorii americani de la Universitatea Wake Forest din statul Carolina de Nord, al căror studiu a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, informează AFP.
Potrivit cercetătorilor americani, această descoperire deschide calea pentru punerea la punct a unor tratamente eficiente în momentul detectării precoce a tumorilor.
"Această descoperire răspunde uneia dintre întrebările medicale cele mai importante referitoare la cancerul la prostată, şi anume cum să se facă distincţia în primele stadii de dezvoltare a tumorilor între forma agresivă şi cea cu dezvoltare lentă", a explicat medicul Jianfeng Xu, profesor de epidemiologie şi de biologie a cancerului la Universitatea Wake Forest din SUA, principalul autor al studiului.
"Deşi acest marker genetic nu are pentru moment decât o utilitate clinică limitată, noi considerăm că el are potenţialul de a fi folosit într-o bună zi în combinaţie cu alte variabile clinice şi genetice pentru a identifica acele persoane atinse de forma agresivă a cancerului de prostată, într-un stadiu în care boala este încă vindecabilă", a adăugat Jianfeng Xu.
Cercetătorii au identificat o mutaţie genetică numită "rs4054823", asociată cu 25% din totalul cazurilor de cancer agresiv de prostată. Ei au analizat datele genetice provenind de la 4.849 de bărbaţi suferind de această formă agresivă de cancer şi de la 12.205 de pacienţi suferind de forma de cancer cu dezvoltare lentă.
Cancerul de prostată reprezintă un sfert din totalul cazurilor de cancer diagnosticate în SUA, cei mai mulţi dintre pacienţi suferind de forma de cancer cu dezvoltare lentă.
Cancerul agresiv de prostată este a doua cauză de mortalitate prin cancer în Statele Unite, făcând peste 27.000 de victime în fiecare an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mutaţie genetică asociată cu o formă agresivă de cancer de prostată.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mutaţie genetică asociată cu o formă agresivă de cancer de prostată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei