Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cafeaua şi ceaiul previn diabetul de tipul 2

Cafeaua şi ceaiul scad riscul de apariţie a diabetului de tipul 2, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney (Australia), publicat recent în Archives of Internal Medicine, informează BBC News Online.
Această protecţie oferită organismului ar putea să nu fie asociată cu cofeina, din moment ce cafeaua decofeinizată are cel mai mare efect dintre băuturile testate în cadrul acestui studiu.
Oamenii de ştiinţă au analizat rezultatele a 18 studii la care au participat 500.000 de voluntari.
Persoanele care beau trei-patru ceşti de cafea sau de ceai în fiecare zi reduc cu o cincime riscul declanşării diabetului de tip 2. Aceeaşi cantitate de cafea decofeinizată are un efect şi mai pronunţat, scăzând acest risc cu până la o treime.
Diabetul de tipul 2 se declanşează de obicei după vârsta de 40 de ani, când organismul încă mai poate să sintetizeze insulină, însă în cantităţi insuficiente, sau atunci când insulina produsă nu mai acţionează corespunzător. Diabetul de tipul 2 este tratat printr-o dietă sănătoasă şi prin intensificarea activităţilor fizice. În afara acestor doi factori, sunt necesare adeseori diverse medicamente sau injecţii cu insulină.
Cercetătorii australieni au remarcat în urma analizei combinate a datelor că fiecare ceaşcă suplimentară de cafea consumată în fiecare zi reduce riscul de apariţie a diabetului cu până 7%.
Oamenii de ştiinţă consideră că nu coferina din cafea şi din cea este responsabilă cu aceste beneficii medicale, ci alţi compuşi din cele două băuturi, inclusiv magneziul şi o serie de antioxidanţi, cunoscuţi sub numele de lignani sau acizi clorogenici.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua şi ceaiul previn diabetul de tipul 2 .
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cafeaua şi ceaiul previn diabetul de tipul 23.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei