NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu

Vinul alb, consumat cu regularitate, are efecte dăunătoare asupra danturii, mult mai mari decât cele ale vinului roşu, potrivit cercetătorilor britanici şi germani al căror studiu a fost publicat în revista Nutrition Research, informează bbc.co.uk.
Vinurile variază în ceea ce priveşte aciditatea, însă cele albe par să fie cele mai dăunătoare. Producătorii şi degustătorii de vinuri sunt primii avertizaţi de autorii studiului în legătură cu rezultatele cercetărilor lor.
Vinurile albe conţin o componentă acidă care erodează smalţul dinţilor mai mult decât substanţele din vinul roşu.
Această acţiune corozivă nu depinde de podgoria de unde provine vinul, de anul de producţie sau de concentraţia de alcool, ci de pH-ul acestuia şi de durata de expunere a dinţilor la acţiunea băuturii în cauză.
Aceste efecte negative pot fi eliminate prin consumul de brânzeturi, deoarece acestea sunt bogate în calciu, au explicat autorii germani ai studiului. Calciul este componenta din smalţul dinţilor pe care vinurile o atacă.
În urma testelor de laborator, dinţii adulţi scufundaţi în vin alb timp de o zi au suferit o scădere a nivelului de calciu şi fosfor din smalţ de până la 60 de micrometri, această reducere fiind considerată de cercetători drept una semnificativă.
În opinia lor, vinurile riesling par să aibă cel mai mare impact, deoarece au cel mai scăzut pH.
Chiar dacă oamenii se spală pe dinţi după ce au băut vin seara, o expunere repetată la alcool, de-a lungul anilor, ar putea avea efecte dăunătoare. În plus, un periaj excesiv ca frecvenţă sau ca duritate ar putea să înrăutăţească şi mai mult lucrurile, conducând la o pierdere şi mai mare a smalţului.
Tradiţia de a savura diverse varietăţi de brânză la desert sau în timp ce se consumă vin ar putea avea efecte benefice asupra smalţului dinţilor, deoarece acest aliment conţine calciu în concentraţii ridicate. În acest fel se stimulează puterea de remineralizare a salivei, care stopează atacul acid asupra dinţilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei