Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie mondială

Reducerea mortalităţii infantile, mai "ieftină" decât anticipau specialiştii

Reducerea ratei mortalităţii infantile în lume, în special în ţări precum India, unde în fiecare an mor circa 400.000 de bebeluşi în primele 24 de ore de la naştere, ar putea avea un cost de 40 de miliarde de dolari pe an, de şase ori mai mic decât estimările specialiştilor, informează AFP.
Reprezentanţii organizaţiei de sănătate Save The Children, care lansează în această săptămână o campanie mondială pentru reducerea mortalităţii infantile, au ajuns la concluzia că suma de 40 de miliarde de dolari pe an, reprezentând mai puţin de jumătate din bugetul cheltuielilor pentru cumpărarea sticlelor de apă pe plan mondial, ar permite reducerea semnificativă a ratei mortalităţii în ţările sărace.
În fiecare an, două milioane de copii mor în prima zi de la naştere, iar nouă milioane de copii nu ating vârsta de cinci ani.
Potrivit unei anchete conduse de organizaţia Save The Children în ţările dezvoltate şi în cele în curs de dezvoltare, 48% dintre persoanele chestionate consideră că lupta împotriva mortalităţii infantile ar putea costa mai puţin de 400 de miliarde de dolari. În acelaşi timp, 68% dintre ele consideră că această campanie este posibilă.
"Schimbarea este posibilă. Dacă oamenii ar şti cât de uşor putem să împiedicăm copiii să mai moară, ar fi şocaţi. Nu există o presiune reală asupra guvernelor pentru a acţiona, deoarece oamenii cred că aceste acţiuni ar fi costisitoare", au explicat experţii acestei organizaţii, adăugând că măsurile simple şi puţin costisitoare ar putea reduce rata mortalităţii infantile cu 70%.
În India, în fiecare an, 400.000 de bebeluşi mor în prima zi de la naştere, aproape două milioane de copii mai mici de cinci ani mor din cauza malnutriţiei, diareei sau a pneumoniei, se afirmă în comunicatul organizaţiei Save The Children.
India, semnatară a Convenţiei Naţiunilor Unite pentru drepturile copilului (CRC), s-a angajat în 2000 să reducă cu două treimi rata mortalităţii infantile de pe teritoriul său până în 2015.
Însă, potrivit Save The Children, dacă guvernul acestei ţări nu face eforturi acum, acest obiectiv (38 de morţi la 1.000 de naşteri, comparativ cu 72 de morţi la 1.000 de naşteri, cât se înregistrează în prezent), atunci el nu va fi atins decât în jurul anului 2020.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reducerea mortalităţii infantile, mai "ieftină" decât anticipau specialiştii.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reducerea mortalităţii infantile, mai "ieftină" decât anticipau specialiştii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei