Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celulele suşă „magnetice”, folositoare în tratarea maladiilor cardiovasculare

Injecţiile cu celule suşă "magnetice" vor putea fi folosite în viitor pentru tratarea infarctului şi a altor maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Cardiovascular Interventions, relatează bbc.co.uk.
În testele clinice efectuate pe animale, această metodă de tratament revoluţionară a ghidat celulele suşă către locul unde s-a produs accidentul cardiovascular, în care organismul avea cel mai mult nevoie de ajutorul lor.
Deşi testele pe oameni încă nu au fost efectuate, o metodă "magnetică" similară a fost deja folosită în terapiile anticanceroase.
Ideea din spatele acestei terapii-ţintă constă în trimiterea a cât mai multor celule suşă reparatorii către zona în care s-a produs accidentul cardiovascular. Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii britanici au inclus în celulele suşă mici particule magnetice.
Când aceste celule au fost injectate în fluxul sangvin, cercetătorii au putut să controleze direcţia lor de deplasare prin organism cu ajutorul unui magnet.
În timpul testelor efectuate pe şoareci, oamenii de ştiinţă au reuşit să dirijeze spre locul producerii accidentului cardiovascular o cantitate de cinci ori mai mare de celule suşă magnetizate.
Aceleaşi nanoparticule magnetice sunt deja aprobate în Statele Unite, unde sunt folosite în mod frecvent în timpul rezonanţei magnetice MRI, deoarece rezultatele acestor teste sunt mai uşor de descifrat.
Mark Lythgoe de la University College London, coordonatorul acestui studiu, consideră că testele clinice pe pacienţi umani vor putea să înceapă peste câţiva ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celulele suşă „magnetice”, folositoare în tratarea maladiilor cardiovasculare.
 Vizualizări articol: 267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celulele suşă „magnetice”, folositoare în tratarea maladiilor cardiovasculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei