Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din nou „acasă”

Severin Tcaciuc, închis la Penitenciarul Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce ani la rând a figurat pe lista celor mai căutaţi infractori din România, controversatul afacerist sucevean Severin Tcaciuc (50 de ani), reţinut acum aproximativ trei săptămâni în Austria, a ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, în Penitenciarul Botoşani.
Extrădat în România în cursul zilei de miercuri (26 august a.c.) şi încarcerat în arestul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Tcaciuc, urmărit internaţional de aproximativ 6 ani, a fost preluat în aceeaşi zi de o escortă a poliţiei sucevene şi adus la Suceava, pentru refacerea actelor de identititate.
Bosânceanul a fost dus ulterior la penitenciarul botoşănean, unde a fost închis în baza celor patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru ultraj, înşelăciune şi infracţiuni economice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, inspectorul principal Iulian Dărângă, suceveanul se află în perioada de carantină şi evaluare, care durează cel mult 30 de zile.
“În perioada de carantină, deţinuţii sunt supuşi unor proceduri standard de evaluare medicală - recoltări de sânge, realizarea unei radiografii pulmonare, precum şi investigaţii cardiace - dar şi la o serie de teste psihologice standard pentru evaluare preliminară a nivelului de inteligenţă, de personalitate, de depistare a eventualelor tulburări de comportament mai grave, pentru a se vedea dacă acesta poate suporta regimul de detenţie”, a preciuat Dărângă.

 

Prima vizită după gratii

Deşi la poarta penitenciarului s-au adunat, ieri, mai mulţi ziarişti şi corespondenţi ai televiziunilor naţionale şi au solicitat să stea de vorbă cu Severin Tcaciuc, suceveanul a dat în scris că nu vrea să discute absolut nimic cu reprezentanţii mass-media.
În jurul orei 11:00, la penitenciar, a venit şi unul dintre copiii suceveanului, Cristian Tcaciuc, însoţit de un apropiat al familiei.
Cei doi au aşteptat aproximativ două ore să intre la Severin Tcaciuc, iar la vorbitor nu au stat mai mult de 45 de minute.
„Tatăl meu a cerut extrădarea din Austria pentru că vrea să demonstreze că totul este o răzbunare pusă la cale de procurorul Amariei (n.r. - Ioan Amariei, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi al Parchetului Naţional Anticorupţie). Există suficiente probe care pot demonstra că acesta a comandat <<terminarea>> lui”, a declarat, la ieşirea din penitenciar, Cristian Tcaciuc, lăsând să se înţeleagă că, în perioada următoare, tatăl său va face mai multe dezvăluiri despre presupuse abuzuri comise împotriva sa.

 

Vor cere eliberarea pe motive medicale?

Cristian Tcaciuc a adăugat că tatăl său a fost diagnosticat cu hepatită C, afecţiune pentru care trebuie să urmeze un anumit tratament şi regim alimentar.
De asemenea, din cauza handicapului locomotor, a mai spus Cristian Tcaciuc, tatăl său are nevoie de un însoţitor permanent.
Toate aceste afecţiuni vor constitui, cel mai probabil, în viitorul apropiat, argumentele pentru care avocaţii lui Severin Tcaciuc vor cere eliberarea acestuia pe motive medicale.
Severin Tcaciuc a fost condamnat definitiv în patru dosare penale şi, cel mai probabil, va cere contopirea pedepselor.
Legea îi mai permite să ceară şi rejudecarea cauzelor în dosarele în care s-au admis cererile de extrădare formulate de autorităţile române. Potrivit unor surse judiciare, acest lucru nu înseamnă că va fi pus în libertate, ci că îşi va putea face apărările din celulă, iar judecătorii vor verifica dacă a avut dreptul la procese
echitabile.

 

Fuga lui Severin

Omul de afaceri Severin Tcaciuc a părăsit România în 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu câteva minute înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară.
După scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din ţară, conducerea Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Suceava a fost decapitată. Severin Tcaciuc a fost arestat în mai 2001 în mai multe dosare, unul privind ultragierea unui poliţist, iar celelalte de natură economică, fiind eliberat în luna decembrie a aceluiaşi an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc, închis la Penitenciarul Botoşani.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Severin Tcaciuc, închis la Penitenciarul Botoşani4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei