Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Idei

Dezvoltarea urbanistică a Sucevei, pusă la cale de Flutur şi Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Perioada de reconstrucţie a Sucevei, demarată cu refacerea reţelelor de utilităţi, este abia la început, dacă luăm în considerare numeroasele planuri de dezvoltare urbanistică a municipiului reşedinţă de judeţ.
Prima discuţie de acest gen purtată între primarul Sucevei, Ion Lungu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, la sediul municipalităţii, a însemnat nu doar o expunere a proiectelor de transformare deja întocmite, ci şi formularea de noi idei, care vor fi puse în aplicare în perioada următoare.
Astfel, pe lângă parcările subterane cu 170 de locuri, din zona centrală, refacerea esplanadei, asfaltarea principalei artere de circulaţie a Sucevei dintr-un capăt în altul, modernizarea iluminatului public de-a lungul acestui traseu, asfaltarea unor străzi din Burdujeni şi Iţcani şi modernizarea parcurilor, au fost lansate noi idei, pentru care urmează să fie asigurată şi finanţarea necesară.
O propunere interesantă, venită din partea lui Gheorghe Flutur, este de lărgire a străzii de intrare în Suceava dinspre Fălticeni, cu încă două benzi, până la staţia de 110 KW. În acest fel, zona respectivă ar avea cu adevărat grandoarea necesară unei porţi de intrare în capitala judeţului şi ar ajuta la desfăşurarea traficului rutier într-o zonă foarte solicitată.
Dacă în acest caz, banii ar urma să fie alocaţi de la bugetul de stat, prin iniţierea unei hotărâri de Guvern, o altă lucrare cu caracter rutier ar trebui finanţată la nivel local. Mai exact, este vorba de realizarea unui pasaj rutier suplimentar la ieşirea de pe strada Traian Vuia înspre Iţcani, traficul rutier în zona actualului pasaj fiind un adevărat coşmar pentru şoferi.
Pentru a fi realizat acest proiect, va fi necesară aprobarea SNCFR pentru săparea unui nou pasaj pe sub calea ferată.
Refacerea Gării Iţcani, monument istoric „care arată de parcă a fost bombardat”, aspectul acesteia fiind o pată pe obrazul Sucevei, este o altă propunere venită din partea lui Flutur, care s-a oferit să facă şi demersurile necesare pentru a fi alocate fonduri de la bugetul central, în acest scop.
Obiectivele Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în valoare de 28 de milioane de euro, care i-au fost expuse în cadrul acestei şedinţe, au fost considerate foarte utile de către preşedintele Consiliului Judeţean, care şi-a arătat intenţia de a intra în parteneriat cu municipalitatea ori de câte ori este nevoie, pentru ca împreună să-şi „pună amprenta pe Suceava şi să lase ceva concret în urmă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvoltarea urbanistică a Sucevei, pusă la cale de Flutur şi Lungu.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Dezvoltarea urbanistică a Sucevei, pusă la cale de Flutur şi Lungu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare trimis de
(28 aug 2009, 15:04:49
ati ajuns pana-ntr-acolo incit sa impartiti orasul asta? ce dreacu hasurati acolo? semanati exact cu hitler si mussolini care si-au impartit europa ... sau ma rog, voiau s-o impartahttp://www.avarvarei.ro carati-va acasa de unde ati venit si lasati-ne dracului in pace cu greutatile noastre . din 2004 conduceti orasul asta si n-ati reusit sa faceti nimic concret . doar ati distrus totul. cu oua si tirbusoane nu putem sa crestem din punct de vedere economic.urbea asta ar putea face plingere penala ,pentru ca distrugerea e pedepsita de codul penal
2.   Am uitat trimis de
(28 aug 2009, 17:30:15
tot ce-am scris sus e un pamflet si tratati-l ca atare
3.   Radiografie exacta trimis de
(28 aug 2009, 19:29:12
contrar asteptarilor nu am sa critic ceea ce au spus cei doi,dar nu din prea multa dragoste care m-a napadit subit,ci pt ca ceea ce au expus ei acolo intr-adevar ar trebui facut totalmente si aici vine comentariul meu!acele promisiuni sunt cu dedicatie speciala,nu vi se pare dlor?Vin cumva alegerile?Urmeaza ceva ce nu stim noi dupa primele alegeri prezidentiabile?Altfel cum de ti-ai adus aminte ca exista si zona Bj,dnu Lungu?Te-ai indragostit la prima vedere de acea zona,pt ca la planificarea carpelilor cu asfalt a fost sarita din prima din schema,doar str Eroilor nu e asa de importanta ca Eudoxiu Hurmuzachi!Sa nu credeti ca am ceva cu acei locuitori,doamne fereste,as vrea sa fie toate strazile functionale,asa ar fi normal,dar la noi nimic nu e normal si asta se vede cu ochiul liber de orice turist cu si fara ochelari.Deci nu cred ca i-au lovit marinimia pe cei doi mari planificatori ci se apropie ceva ce necesita noi promisiuni,bineanteles fara nici o valoare.Sa-i creada cine vrea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei