Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicină naturistă

Coaja de salcie - aspirină naturală fără efecte secundare!

Din 1973, când apare prima consemnare oficială de combatere a febrei cu preparate din coajă de salcie albă şi până în prezent, când piaţa este invadată de produse farmaceutice de o mare varietate, Salix Alba, acest adevărat panaceu terapeutic şi sursă naturală de aspirină, a stat la dispoziţia omenirii în lupta contra a numeroase afecţiuni. În 1893, firma Bayer reuşeşte să producă prin sinteză aspirina, care este şi astăzi una din cele mai cunoscute medicamente. Puţini cunosc, însă, că, în primele secole ale erei noastre, botanistul şi farmacologul grec Dioscoride a fost primul care a recunoscut proprietăţile benefice ale salciei albe, iar un secol mai târziu, Galenus, faimosul medic roman, i-a menţionat, de asemenea, puterea tămăduitoare. Frunzele şi coaja erau folosite în băi contra reumatismului. Lujerii tineri, maceraţi în ţuică, se administrau contra durerilor de stomac sau se făceau legaturi la gâlci. Mâţişorii se păstrau peste an şi se foloseau şi ei ca leac contra gâlcilor, cât şi pentru combaterea frigurilor, durerilor de gât. Preparatele terapeutice din salcie albă se pot folosi la următoarele afecţiuni: afte bucale, căderea părului, circulaţie periferică deficitară, congestii, diaree, dureri, gripă, gută, guturai, respiraţie urât mirositoare, hemoragii hemoroidale, hiperhidroză palmo-plantară, hiperexcitaţie sexuală, infecţii, inflamaţii, insomnii, leucoree, menstre dureroase, nevralgii, răceală, reumatism, rinită cronică şi acută, sângerări menstruale prelungite, spondilită anchilozantă, transpiraţie excesivă a picioarelor, tristeţe, tuberculoză cu hemoptizie, tulburări hormonale, varice. Cele mai bune rezultate au fost obţinute în: Febră: se administrează sub forma de infuzie câte o linguriţă de coajă la o cană de apă, 3 căni pe zi; Durerile musculare - infuzie din coajă de salcie sau decoct preparat din 2 linguri la o cană cu apă, din care se beau 3 linguri pe zi; Bolile reumatismale – aici coaja de salcie se situează printre cele mai importante remedii antireumatice.
Tratament intern: decoct din 2 linguri de coajă de salcie la o cană cu apă; se administrează 5-6 linguri pe zi. Tratament extern: constă în decoct din 100 – 150 g de coajă la un litru de apă; se strecoară şi se adaugă în apa de baie încălzită la temperatura corpului. Artroză - se beau 4 căni pe zi dintr-un decoct de coajă de salcie. Se fierb 2 linguri de coajă de salcie la o cană cu apă, 15 minute. Dureri lombare - Se beau 3 căni pe zi de decoct din coajă de salcie: 2 linguri coajă, fierte într-o cană cu apă, timp de 10 minute. De asemenea, 50 g de coajă mărunţită se va pune în 250 ml alcool alimentar de 90 de grade. Se va ţine timp de 15 zile, după care se strecoară. Se va folosi câte 10-20 picături sau chiar o linguriţă de trei ori pe zi. Coaja uscată se poate utiliza şi sub formă de pulbere, măcinată fin. Se cerne şi se administrează câte un vârf de cuţit, de 4 ori pe zi, amestecată cu miere de salcâm. Ameţi de salcie mărunţiţi după uscare: se va pune o linguriţă de ameţi de salcie mărunţiţi după uscare, în 250 ml apă clocotită şi se vor administra 3 căni pe zi, în tulburările endocrine. Pentru amplificarea efectelor terapeutice, se recomandă administrarea remediilor prezentate mai sus, alături de alte plante medicinale, cu care sunt compatibile pe afecţiunea tratată. Natura vă pune, aşadar, la dispoziţie aspirină naturală, ieftină, fără efecte secundare şi la îndemâna tuturor. Depinde de dumneavoastră să o utilizaţi cu înţelepciune (numai la recomandarea şi sub supravegherea unui terapeut specialist).

Psihologia muncii – psihologie organizaţională.

- psihologia transporturilor.

Trainer style life

Terapeut – terapii alternative

E-maill: training.reality@gmail.com

Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coaja de salcie - aspirină naturală fără efecte secundare!.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Coaja de salcie - aspirină naturală fără efecte secundare!2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei