Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Greutatea, o eternă problemă pentru proaspetele mămici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celebrităţile care au devenit mămici au dat startul unei adevărate isterii mondiale - dorinţa tuturor tinerelor mame de a scăpa cât mai repede de greutatea acumulată în timpul sarcinii.
Medicii nu recomandă ca femeile să se străduiască prea mult să scape de kilogramele în plus. Experţi din cadrul Institutului German pentru Calitate şi Eficienţă în Domeniul Sanitar au dezvăluit de curând faptul că încercările exagerate de a slăbi după naştere pot avea un impact negativ asupra alăptatului. Specialiştii au subliniat din nou faptul că îngrăşarea în timpul sarcinii nu este doar un proces normal, ci şi unul absolut necesar, întrucât corpul mamei trebuie să hrănească şi bebeluşul încă nenăscut. Corpul mamei trebuie să acumuleze mai multe lichide pentru a putea susţine circulaţia sanguină de care au nevoie bebeluşul şi placenta. În general, o mare parte din greutatea suplimentară acumulată dispare de la sine după ce copilul se naşte, din cauza efortului pe care proaspetele mămici îl depun pentru a îngriji bebeluşul.
Cu toate acestea, există şi femei care nu reuşesc să scape aşa uşor de kilogramele în plus, iar în această situaţie se află de obicei mămicile care în timpul sarcinii au mâncat „cât pentru doi”.
De aceea, specialiştii spun că pentru a evita eventualele probleme cu greutatea după naştere, viitoarele mămici trebuie să adopte o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată în timpul sarcinii.
O serie de studii efectuate în cazul viitoarelor şi proaspetelor mămici a arătat faptul că femeile care devin supraponderale în timpul sarcinii riscă mai mult să rămână în această situaţie dacă nu revin la greutatea iniţială în cel mult şase luni după ce au născut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greutatea, o eternă problemă pentru proaspetele mămici.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Greutatea, o eternă problemă pentru proaspetele mămici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei