Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul regulat de curry ajută la prevenirea unor maladii precum Alzheimer

Consumul de curry o dată sau de două ori pe săptămână poate ajuta la prevenirea unor boli precum Alzheimer sau demenţa, potrivit unui cercetător american, informează BBC News Online.
Ingredientul cheie al acestui condiment, care ajută la prevenirea unor boli precum Alzheimer sau demenţa, este curcuminul, un component al turmenicului. Turmenicul este extras din rădăcina plantei Curcuma longa, din aceeaşi familie cu ghimbirul, care poate fi găsită în stare sălbatică în munţii Himalaya. Mirodenia este utilizată la prepararea multor feluri de mâncare indiene şi ca agent colorant în mâncărurile vestice. Curcuminul are efecte antioxidante, anti-inflamatorii şi anticancerigene, conform unor studii realizate anterior, dar cercetătorii încă mai studiază calităţile acestui pigment.
Curcuminul ajută la prevenirea răspândirii în creier a plăcilor amiloidice, o proteină produsă de tulburări de celule din măduva osoasă, care se crede că ar cauza demenţa.
Această teorie, prezentată la Colegiul Regal al Psihiatrilor, a fost bine primită de către experţii britanici.
Plăcile amiloidice, alături de resturile de fibre nervoase, sunt considerate un factor care contribuie la degradarea legăturilor dintre celulele din creier, ceea ce provoacă simptomele demenţei.
Potrivit profesorului Murali Doraiswamy, de la Duke University din Carolina de Nord, este evident faptul că oamenii care consumă curry de două sau trei ori pe săptămână prezintă mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de demenţă.
Profesorul a mai specificat faptul că derulează teste pentru a vedea care sunt efectele unei doze mai mari de curcumin, administrată în cadrul unei diete bogată în curry, timp de o săptămână.
"Există dovezi solide care arată că plăcile sunt blocate de curcumin şi testele efectuate pe animale, care au fost modificate genetic pentru a produce amiloide umane, au demonstrat deja asta", a mai spus profesorul.
"Se poate modifica genetic un şoarece, astfel încât în 12 luni creierul lui să fie plin de plăci. Dacă hrăneşti şoarecele cu alimente bogate în curcumină, aceasta dizolvă plăcile. Aceeaşi dietă a prevenit apariţia plăcilor la şoarecii mai mici", a mai spus Doraiswamy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul regulat de curry ajută la prevenirea unor maladii precum Alzheimer.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul regulat de curry ajută la prevenirea unor maladii precum Alzheimer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei