Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2009 - Anul XIV, nr. 107 (4093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diabetul afectează adeseori viaţa sexuală a femeilor

Peste o treime din femeile care suferă de diabet de tipul 1 se confruntă adeseori cu diverse probleme în viaţa sexuală, potrivit unui studiu recent publicat în revista medicală Diabetes Care, informează Reuters.

Acest studiu a relevat faptul că şi depresia reprezintă un factor major asociat cu disfuncţiile sexuale cu care se confruntă această categorie de femei.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 652 de femei care sufereau de diabet de tipul 1. După 10 ani, participantele la studiu au completat un chestionar despre disfuncţiile sexuale şi au fost supuse unei examinări fizice, unei evaluări a stării de dispoziţie şi unui set de analize de laborator.

Dintre participantele la studiu, 35% sufereau de disfuncţii sexuale, a explicat Paul Enzlin de la Universitatea din Leuven (Belgia), autorul studiului. Printre problemele raportate de femei s-au numărat scăderea libidoului (57%), absenţa orgasmului (51%), un nivel scăzut al excitaţiei (38%) şi dureri inghinale (21%).

În analiza iniţială, disfuncţiile sexuale au fost asociate cu vârsta înaintată, starea civilă, menopauza, probleme legate de circulaţia sangvină periferică şi depresia. După ce medicii au luat în calcul o serie de alţi factori care ar fi putut să cauzeze aceste asociaţii, doar depresia şi starea civilă au prezentat o asociere evidentă cu disfuncţiile sexuale.

Medicii belgieni au ajuns la concluzia că femeile care suferă de diabet de tipul 1 ar trebui să se testeze cu regularitate pentru a detecta la timp simptomele care cauzează depresia şi conduc la disfuncţii sexuale şi la absenţa satisfacţiei sexuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diabetul afectează adeseori viaţa sexuală a femeilor .
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diabetul afectează adeseori viaţa sexuală a femeilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei