Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câteva sfaturi utile pentru protejarea pielii împotriva radiaţiilor solare

Odată cu venirea primăverii, numărul zilelor însorite şi cel al orelor petrecute în aer liber cresc simţitor, făcând astfel necesară o serie de măsuri de protejare a pielii de efectele nocive ale radiaţiilor solare, informează ivillage.com.

Specialiştii americani ai prestigioasei organizaţii American Society for Dermatologic Surgery au alcătuit un set de recomandări pentru persoanele interesate de menţinerea sănătăţii pielii lor.

 

1) Evitarea orelor în care se înregistrează maximul radiaţiilor solare - Razele soarelui sunt mai puternice în intervalul cuprins între orele 10.00 şi 16.00. Cea mai sigură măsură de protecţie este desfăşurarea activităţilor în spaţiile acoperite şi limitarea ieşirilor în aer liber.

 

2) Aplicarea zilnică a cremelor antisolare - Experţii americani recomandă folosirea unor produse cosmetice cu un spectru larg de protecţie, care blochează atât razele ultraviolete de tip A (UVA), cât şi razele ultraviolete de tip B (UVB). Factorul de protecţie (SPF) minim recomandat este 30. Aplicarea cremelor antisolare trebuie efectuată cu 20 de minute înainte de ieşirea în aer liber. Se recomandă folosirea unei cantităţi suficiente pentru a acoperi întreg corpul, reaplicarea cremei la fiecare două-trei ore petrecute în aer liber şi folosirea unui balsam pentru buze care să conţină un factor mediu de protecţie.

 

3) Alegerea corectă a articolelor vestimentare - Un tricou clasic de bumbac oferă o protecţie echivalentă cu aceea oferită de o cremă antisolară cu SPF 6, fiind cu mult inferioară celei recomandate. Specialiştii recomandă purtarea unor articole vestimentare mai groase sau aplicarea cremelor antisolare pe întregul corp sub un tricou a cărui textură este subţire şi poroasă. În plus, o pălărie sau o şapcă oferă protecţia necesară feţei, gâtului şi scalpului, iar ochelarii de soare protejează ochii de efectele nocive ale radiaţiilor solare.

 

4) Ignorarea tipului de piele şi de pigmentaţie - Orice persoană poate suferi arsuri solare, indiferent de tipul de pigmentaţie al pielii, inclusiv chiar şi dacă aceasta este bronzată. Cremele antisolare şi articolele vestimentare, nu culoarea pielii, oferă cea mai bună protecţie.

Deşi primăvara înseamnă o doză de optimism şi un nivel de energie mai ridicate decât de obicei, determinând multe persoane să petreacă mai mult timp în aer liber, monitorizarea atentă a pielii trebuie să reprezinte o activitate desfăşurată pe întreg parcursul anului.

Fiecare persoană trebuie să fie atentă la orice semn timpuriu ce poate anunţa apariţia unui eventual tip de cancer - depigmentare, aluniţe care îşi schimbă forma sau culoarea, iritaţii ale tegumentului sau pete de culoare roşiatică. În cazul apariţiei acestor simptome, se recomandă consultarea imediată a unui medic specialist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sfaturi utile pentru protejarea pielii împotriva radiaţiilor solare.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câteva sfaturi utile pentru protejarea pielii împotriva radiaţiilor solare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei