Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Febra trece ... mâncând

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Oricât ar părea de incredibil, febra poate fi combătută cu o masă copioasă, care ar putea înlocui în mod eficient Aspirina.

Aşa cum bine se ştia şi cum a fost confirmat şi de către chimişti, există multe alimente care conţin acid acetilsalicilic, principiul activ al Aspirinei. Oamenii de specialitate sunt convinşi de faptul că aceste alimente s-ar putea dovedi utile împotriva febrei sau a guturaiului.

O alimentaţie corectă, cu mâncăruri lejere, nutritive şi cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, este imperios necesară atunci când suntem bolnavi şi avem febră. Acum însă s-a demonstrat că, pe lângă calităţile nutritive, alimentele conţin şi o doză consistentă de acid salicilic, un antiinflamator care contribuie la însănătoşirea organismului. De departe, amestecul de condimente cunoscut sub numele de Curry conţine cea mai mare cantitate de acid salicilic şi, pe lângă calităţile sale gastronomice, ne ajută să combatem temperatura crescută. Însă nu doar condimente, ci şi alimentele ceva mai comune, cum sunt legumele, fructele sau ierburile aromate, sunt surse bogate în această substanţă. Printre ierburile aromate bogate în acid salicilic se numără rozmarinul sau cimbrul.

„Aspirine naturale”, la fel de benefice pentru sănătate ca „surata” lor din farmacii, sunt ardeiul, busuiocul, caisele, portocalele, ananasul, strugurii, căpşunile, despre care se ştia deja că au un conţinut ridicat de substanţe benefice, măslinele verzi, ridichile şi cicoarea. În acelaşi timp, nu trebuie omise nici proprietăţile benefice ale cireşelor, coacăzelor, lămâilor, pepenilor, nectarinelor, pepenilor, sau al prunelor uscate ori proaspete şi al stafidelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Febra trece ... mâncând.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Febra trece ... mâncând0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei