Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S-a aflat de ce este usturoiul benefic pentru sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce usturoiul face minuni pentru sănătate. O echipă de cercetători britanici a arătat faptul că mirosul şi gustul usturoiului sunt derivate dintr-un compus organic numit alicin, care este considerat drept cel mai puternic antioxidant existent. Totuşi, oamenii de ştiinţă au precizat că nici unul dintre studiile efectuate până în prezent nu a reuşit să clarifice cum anume funcţionează alicinul şi nici cum acesta se distinge atât de puternic în comparaţie cu antioxidanţii obişnuiţi precum vitamina E şi coenzima Q10, care opresc efectele nefaste ale radicalilor liberi.

Cercetătorii au crezut iniţial că abilitatea alicinului de a elimina radicalii în mod eficient s-ar putea datora unei descompuneri a acestei substanţe. Prin urmare, au efectuat o serie de experimente cu alicin produs pe cale artificială. Testele au arătat că există un acid care se produce în momentul descompunerii rapide a alicinului şi care reacţionează cu radicalii.

"Am constatat că alicinul trebuie să se descompună pentru a putea genera un antioxidant puternic. Reacţia dintre acidul sulfenic şi radicalii liberi este extrem de rapidă şi durează exact cât cele două molecule intră în contact. Nici un alt compus, natural sau sintetic, nu reacţionează la fel de repede ca antioxidanţii", a explicat profesorul Derek Pratt, expert în chimia radicalilor liberi. Acesta este de părere că există o legătură între reactivitatea acidului sulfenic şi beneficiile medicale ale usturoiului. "Deşi usturoiul este folosit de mii de ani în medicina naturistă şi există o gamă variată de suplimente alimentare pe bază de usturoi, până acum nu s-a putut spune clar de ce face minuni pentru sănătate. Cred că echipa noastră a făcut primul pas descoperind mecanismul chimic ce ar putea explica beneficiile usturoiului", a mai spus doctorul Pratt.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a aflat de ce este usturoiul benefic pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a aflat de ce este usturoiul benefic pentru sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei