Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Progrese în tratarea alergiilor provocate de arahide

Cercetătorii britanici au reuşit, în urma unui studiu realizat la scară mică, să vindece parţial copii care au alergie la arahide, administrându-le acestora, zilnic, doze mici din acest produs, potrivit unui articol publicat în revista Allergy şi preluat de AFP.

Cercetătorii de la Spitalul Addenbroke din Cambridge au introdus doze zilnice mici de făină de arahide în alimentaţia a patru copii care sufereau de forme severe de alergie provocată de aceste seminţe, crescând, treptat, concentraţia.

La sfârşitul experimentului, fiecare copil putea ingera cel puţin zece arahide fără să aibă o reacţie adversă, ceea ce reprezintă, în opinia specialiştilor, o cantitate mai mult decât suficientă pentru protejarea copiilor împotriva dozelor accidentale de seminţe.

La a doua etapă a studiului au participat 20 de copii, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 17 ani, unii dintre ei putând ulterior să consume până la 12 arahide pe zi.

Pacienţii trebuie să îşi menţină această toleranţă prin consumul zilnic a cinci arahide, a explicat Andrew Clark, specialist în alergiile pediatrice, coordonatorul studiului.

"Pentru fiecare dintre participanţi, o reacţie adversă ar putea conduce la un şoc anafilactic, ce poate fi letal. (Procedeul, n.r.) nu asigură o vindecare permanentă, dar, atât timp cât vor continua să îşi ia doza zilnică, îşi vor păstra toleranţa", a completat Clark.

În Marea Britanie, unul din 50 de copii este alergic la arahide, iar ingerarea accidentală a acestor seminţe poate produce tulburări respiratorii, infarct şi chiar deces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Progrese în tratarea alergiilor provocate de arahide.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Progrese în tratarea alergiilor provocate de arahide0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei