Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2009 - Anul XIV, nr. 2 (3988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitul produselor cu rol "detoxifiant" pentru organism, demontat de specialişti

Cercetătorii britanici au avertizat, ieri, că majoritatea produselor prezentate ca având rolul de "detoxificare" a organismului sunt, de fapt, inutile sau au prea puţine efecte benefice, informează bbc.co.uk.

Asociaţia cu scop caritabil Sense About Science a analizat 15 produse, de la apă îmbuteliată la creme pentru exfolierea pielii, şi a descoperit că multe dintre acestea nu au "nici un efect detoxifiant".

Experţii de la Voice of Young Science, o asociaţie care numără peste 300 de cercetători, au declarat că au analizat aceste produse în mod individual. Studiul lor a urmărit sloganurile publicitare folosite de anumite companii, ce utilizează termeni ştiinţifici care în realitate nu înseamnă nimic.

Astfel, cercetătorii au analizat sloganurile publicitare ale unor companii ce promovează vitamine, şampoane, plasturi detoxifianţi şi periuţe pentru exfoliere, pentru a verifica veridicitatea afirmaţiilor făcute de producători. Nici una dintre companiile producătoare nu a atribuit termenului "detoxifiant" sensul indicat de Oxford English Dictionary - "îndepărtarea substanţelor toxice sau a efectelor acestora".

În cele mai multe cazuri, producătorii şi distribuitorii au recunoscut că au înlocuit termenii de "curăţare" şi "periere" cu "detoxifiere".

Unul dintre cercetători a analizat o mască de faţă produsă de Garnier, despre care producătorii susţin că "detoxifică" pielea prin îndepărtarea "toxinelor". Acele "toxine" s-au dovedit a fi praf, farduri şi uleiuri pentru piele, pe care orice produs de demachiere din lume ar putea să le îndepărteze.

Un plan de detoxifiere, cu o durată de cinci zile, propus de compania Boots, care susţine că elimină toate toxinele din organism, a fost şi el criticat de specialişti, ce susţin că acest program nu este sprijinit de nici o dovadă ştiinţifică. Consumatorii care urmează o dietă sănătoasă, alături de acest medicament-supliment, se vor simţi într-adevăr mai bine ca în trecut, dar acest lucru nu are nimic de-a face cu produsul în sine.

Cercetătorii au avertizat că, în cel mai rău caz, anumite diete de detoxifiere pot avea consecinţe periculoase, iar în cel mai bun caz, sunt doar nişte bani aruncaţi pe fereastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitul produselor cu rol "detoxifiant" pentru organism, demontat de specialişti.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitul produselor cu rol "detoxifiant" pentru organism, demontat de specialişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei