Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apa de izvor, un leac pentru eczeme

Apa de izvor poate avea vindeca eczemele atunci când este aplicată direct pe porţiunea de piele afectată, rezultă dintr-un studiu realizat de cercetătorii italieni, informează Daily Mail.

Apa izvoarelor termale poate trata eczemele atunci când este aplicată direct pe acestea, doctorii stabilind că o bacterie "inofensivă" din acest tip de apă înlătură mâncărimile şi îmbunătăţeşte aspectul pielii.

Această descoperire confirmă sprijinul ştiinţific pentru tratamentele la băi, populare în rândul persoanelor suferinde de afecţiuni ale pielii.

Eczemele, care afectează şi o zecime dintre copii, apar mai ales la persoanele cu un sistem imunitar hiperactiv, a căror piele se inflamează uşor.

Cercetătorii din Franţa şi Germania au analizat dacă eczemele pot fi vindecate prin expunerea la bacteria "vitreoscilla filiformis", prezentă în apele termale sulfuroase.

Deşi pacienţii cu eczeme care au urmat tratamente cu acest tip de apă au arătat îmbunătăţiri, nu se poate stabili dacă efectele pozitive sunt exclusiv ale apei sau se datorează şi schimbărilor de dietă şi reducerii stresului.

Cincizeci şi unu de pacienţi sufeinzi de eczemă atopică au fost împărţiţi în două grupuri, unul căruia i s-a aplicat bacteria pe piele, timp de o lună, prin intermediul unei creme, şi altul care a fost tratat cu o cremă în care bacteria nu era prezentă. Cercetătorii au constatat o îmbunătăţire numai în cazul grupului în cadrul căruia pacienţii cu eczemă au folosit crema incluzând bacteria.

Şi mâncărimea determinată de eczeme a scăzut în cadrul primului grup, în circa două săptămâni, în timp ce al doilea grup nu a dat nici un semn de îmbunătăţire în ceea ce priveşte acest simptom.

La începutul studiului, ale cărui rezultate au fost publicate în British Journal of Dermatology, un sfert dintre pacienţi prezentau infecţii cu Staphylococcus Aureus, microb comun în cazul eczemelor şi care poate cauza infecţii ale pielii. Nivelul acestui microb a scăzut semnificativ în cazul grupului căruia i-a fost administrată crema conţinând bacteria.

Cercetătorii consideră că bacteria conţine o substanţă care reglează activitatea sistemului imunitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa de izvor, un leac pentru eczeme.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Apa de izvor, un leac pentru eczeme3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bazaconii trimis de
(24 sep 2008, 20:31:34
Cu apa de ploaie nu se trateaza jegu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei