Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SIDA: Tratamente mai performante, administrate în stadii incipiente ale bolii

Tratamentele antiretrovirale ce pot controla evoluţia SIDA au progresat semnificativ de aproape zece ani şi terapii aproape total eficiente sunt propuse în prezent în ţările dezvoltate, alese în funcţie de zeci de molecule şi de toleranţa pacientului, informează AFP.

„În raport cu ce era în urmă cu zece ani, am făcut progrese”, a spus Didier Jayle, medic şi fost preşedinte al Misiunii interministeriale de luptă împotriva drogurilor şi a toxicomaniei, înainte de conferinţa mondială asupra SIDA, care se desfăşoară până pe 8 august, Ciudad de Mexico.

Journal of the American Medical Association (JAMA) a publicat mai multe studii cu ocazia acestei conferinţe, printre care unul care preconizează tratamente individualizate, administrate în stadiul cât mai apropiat de debutul bolii. Tratamentele trebuie să fie specializate şi să ia în calcul reacţia fizică a pacientului, simplitatea terapiei, numărul de pilule administrate, dorinţa de a deveni mamă etc.

Cercetătorii sunt interesaţi şi de efectele secundare ale tratamentelor, precum obezitatea abdominală şi riscul de maladii cardiovasculare.

„Una dintre marile probleme o constituie lipodistrofiile (anomalii în repartiţia grăsimilor) care marchează corpul, însă noile tratamente sunt responsabile din ce în ce mai puţin de acest fenomen”, a spus Jayle.

Apariţia terapiilor combinate, începând cu 1996, "mai eficace, mai tolerate şi mai simple în ceea ce priveşte dozarea”, şi punerea la punct a unor produse din ce în ce mai performante au modificat perspectivele bolnavilor care au acces la acestea, cel puţin în ţările nordice, au indicat specialiştii.

 

Există peste 30 de tratamente antiretrovirale

În prezent, se poate alege între peste 30 de tratamente antiretrovirale, în timp ce terapia ce combină trei medicamente a contribuit la creşterea speranţei de viaţă a bolnavilor cu, în medie, 13 ani. 

„Suntem într-o nouă eră a terapiei antiretrovirale”, este de părere Pedro Cahn, preşedinte al Societăţii internaţionale a SIDA, care a organizat conferinţa.

Progresele efectuate au determinat laboratorul elveţian Roche să suspende cercetările, fiind de părere că nu va apărea o ameliorare posibilă „în următorii cinci-şase ani”.

Tratamentele sunt atât de performante încât un raport oficial elveţian a concluzionat, în ianuarie, că într-un cuplu serodiferit (un seronegativ, un seropozitiv), persoana infectată beneficiind de o terapie eficace poate să renunţe la prezervativ dacă nivelul virusului este nedetectabil timp de şase luni şi dacă nu suferă de o altă boală transmisibilă sexual.

„Este discutabil”, a spus Jayle, subliniind că „există un risc mai mare dacă se foloseşte prezervativul, dar nu se face tratament”, pentru că prezervativul poate să se rupă în 5% din cazuri, decât „dacă se face tratamentul şi nu se foloseşte acest mijloc de contracepţie”.

„Nu recomandăm să nu se mai utilizeze (prezervativul, n.r.), ci spunem că, în cazul unui accident, nu este un lucru dramatic”, a spus acesta.

Tratamentele, care nu pot învinge boala - virusul rămâne în organism pe tot parcursul vieţii -, nu sunt decât o etapă premergătoare în procesul de realizare a unui vaccin, care, pe termen scurt, nu este posibilă.

Microbicidele, în care s-au pus multe speranţe, sunt încă în  stadiul de cercetare.

Potrivit Zedei Rosenberg, responsabil al International Partnership for Microbicides (IPM), un partenariat public/ privat, "fabricarea de microbicide nu este simplă”.

IPM cercetează, în prezent, „cel puţin şase” produse de acest tip şi, potrivit lui Rosenberg, este posibil ca nici unul dintre acestea să nu dea nici un rezultat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SIDA: Tratamente mai performante, administrate în stadii incipiente ale bolii.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIDA: Tratamente mai performante, administrate în stadii incipiente ale bolii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Azt trimis de
(19 aug 2008, 14:47:39
azt-ul este performant????!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei