Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interesul pentru sex nu dispare odată cu înaintarea în vârstă, mai ales în cazul bărbaţilor

Doi din trei bărbaţi cu vârste între 57 şi 85 de ani se gândesc frecvent la sex şi sunt încă activi din acest punct de vedere, potrivit unui studiu sociologic american care demonstrează că interesul pentru sex nu se pierde odată cu vârsta înaintată, mai ales în cazul bărbaţilor, relatează AFP.

În jur de 68 la sută dintre bărbaţii cu vârstele cuprinse între 57 şi 85 de ani sunt activi sexual, precum şi 43 la sută dintre femei, potrivit unui studiu al Universităţii din Chicago, apărut în publicaţia Journal of Sexual Medicine, care s-a bazat pe informaţii privind viaţa sexuală a 3.000 de persoane în vârstă, colectate între 2005 şi 2006.

Activitatea sexuală mai redusă a femeilor de 57 - 85 de ani se explică mai ales prin faptul că multe dintre ele sunt văduve sau soţii lor sunt mai în vârstă şi mai puţini activi, a explicat profesorul sociolog Edward Laumann, care a coordonat cercetarea. În jur de 70 la sută dintre femeile de 70 de ani, de exemplu, nu au parteneri, faţă de 35 la sută dintre bărbaţii de aceeaşi vârstă.

 

Nu se termină totul după 50 de ani

În cazul bărbaţilor de 57 - 85 de ani, doar 27,7 la sută spun că nu sunt interesaţi de sex. Acest interes nu pare să scadă odată cu înaintarea în vârsta, ci dimpotrivă: cei între 57 şi 64 de ani spun, în 27,8 la sută din cazuri, că nu mai sunt interesaţi de sex, în timp la persoanele de 75 - 85 de ani, procentul celor neinteresaţi de sex scade la 24,4.

"Aceasta înseamnă că 73 la sută dintre bărbaţi încă se gândesc la sex. Adică nu se termină totul după 50 de ani, mai există speranţă", a spus cercetătorul.

Femeile prezintă un interes mai scăzut pentru sex (43,3 la sută) decât bărbaţii, iar 23 la sută dintre ele spun că nu mai găsesc nicio plăcere în sex.

"Dificultăţile sexuale ale femeilor nu depind însă de vârstă. Ele depind, mai degrabă, de problemele de sănătate (supraponderabilitate, diabet), de stres sau de stadiul relaţiei cu partenerul", a precizat autorul studiului.

Bolile precum diabetul, accidentele cardiovasculare, depresia sau patologiile urinare reprezintă obstacole pentru sexualitate, neţinând cont şi de medicamentele pentru tratarea acestor boli care au efecte secundare asupra libidoului, a punctat cercetătorul.

În jur de 14 la sută din bărbaţii din această categorie de vârstă au recurs la stimulenţi sexuali, precum Viagra.

În cazul femeilor în vârstă, un consum moderat dar zilnic de alcool pare să ajute, ceea ce nu ar fi şi cazul bărbaţilor şi nici al femeilor mai tinere, potrivit studiului.

"Acest studiu arată că ar trebui să dăm mai multă atenţie faptului că relaţiile sexuale nu trebuie să înceteze odată cu vârsta. Este un factor foarte important care influenţează bunăstarea personală, de la satisfacţie emoţională şi fizică la calitatea vieţii", a explicat cercetătorul.

O problemă în activitatea sexuală poate semnaliza, de fapt, o problemă de sănătate, a mai spus acesta.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interesul pentru sex nu dispare odată cu înaintarea în vârstă, mai ales în cazul bărbaţilor.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interesul pentru sex nu dispare odată cu înaintarea în vârstă, mai ales în cazul bărbaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei