Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicament pentru încetinirea evoluţiei maladiei Alzheimer

Cercetătorii britanici au anunţat recent că au descoperit un tratament împotriva bolii Alzheimer, care ar putea încetini semnificativ apariţia simptomelor acestei maladii ireversibile, potrivit AFP.

Tratamentul, denumit Rember, vizează amalgamul de proteine tau care se formează în interiorul celulelor creierelor celor care suferă de Alzheimer, pe care le distrug, provocând, astfel, tulburările de memorie caracteristice bolii.

Aceste rezultate reprezintă "progresul cel mai important în tratarea acestor grămezi de proteine, descoperite de Alois Alzheimer în 1907", a declarat profesorul Claude Wishik, de la Universitatea Aberdeen din Scoţia, co-fondator al companiei aflată la originea descoperirii.

Un prim studiu referitor la efectele tratamentului a fost realizat pe 321 de persoane din Marea Britanie şi Singapore, care sufereau de Alzheimer, în stadiu incipient sau mediu.

La pacienţii cărora le-a fost administrat noul tratament s-a putut observa o micşorare cu 81% a declinului capacităţilor de memorare, spre deosebire de ceilalţi pacienţi.

"Trebuie făcute studii la o scară mai mare pentru a confirma inocuitatea acestui tratament şi pentru a şti cum ar putea ajuta miile de persoane care trăiesc cu această boală devastatoare", a declarat profesorul Clive Ballard, directorul de cercetare la institutul britanic pentru Alzheimer.

Alzheimer este o boală progresivă, degenerativă, care atacă celulele nervoase ale creierului, având ca rezultat pierderea memoriei şi schimbări în modul de gândire şi în comportament.

În jur de una din zece persoane de peste 65 de ani şi aproape jumătate dintre oamenii de peste 85 de ani suferă de această boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament pentru încetinirea evoluţiei maladiei Alzheimer.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicament pentru încetinirea evoluţiei maladiei Alzheimer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minunat trimis de
( 7 aug 2008, 12:05:46
este acest medicament in farmaci /?????????.....rember se cheama????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei