Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fumatul scurtează viaţa cu cel puţin cinci ani

Fumatul scurtează viaţa oamenilor cu cel puţin cinci ani, potrivit unei noi hărţi a riscurilor de mortalitate publicată în Statele Unite, în Journal of the National Cancer Institute şi preluată de AFP.

În ceea ce priveşte bărbaţii fumători, riscul de a deceda de cancer pulmonar este, după vârsta de 60 de ani, mai ridicat decât cel de a muri din cauza unei maladii cardiovasculare, indică această hartă. În schimb, pentru bărbaţii care nu au fumat niciodată, probabilitatea de a deceda de o maladie cardiovasculară depăşeşte riscul de a muri din cauza unui cancer pulmonar, de colon sau de prostată, la orice vârstă.

Fumătorii prezintă de zece ori mai multe probabilităţi de a muri de un cancer la prostată sau la colon decât nefumătorii, potrivit studiului coordonat de profesorul Lisa Schwart, de la Centrul medical al Ministerului american al Foştilor Combatanţi (Department of Veterans Affairs Medical Center).

În ceea ce priveşte femeile care fumează, riscurile de a deceda din cauza unui cancer pulmonar sau a unei maladii cardiovasculare sunt mai ridicate până la vârsta de 42 de ani faţă de probabilitatea de a muri din cauza cancerului mamar. Femeile care nu au fumat niciodată prezintă riscuri egale de a muri din cauza unui cancer pulmonar sau mamar până la vârsta de 60 de ani.

La nivel general, bărbaţii fumători prezintă mai multe riscuri de a deceda din cauza oricărei boli faţă de femei, potrivit acestui studiu.

Pentru a concepe această hartă asupra cauzelor mortalităţii în cursul următorilor zece ani, cercetătorii au utilizat statisticile puse la dispoziţie de Centrul naţional de sănătate din SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fumatul scurtează viaţa cu cel puţin cinci ani.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fumatul scurtează viaţa cu cel puţin cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei