Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vitaminele pot reduce eficacitatea tratamentelor anticancer

Vitaminele pot reduce eficacitatea tratamentelor anticancer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani publicat în Journal of the National Cancer Institute şi preluat de telegraph.co.uk.

Chimioterapia şi radioterapia distrug tumorile canceroase prim stimularea formării de radicali liberi - molecule care, în general, au efect negativ asupra organismului pentru că distrug ADN-ul şi proteinele.

Antioxidanţii conţinuţi de vitamine elimină radicalii liberi, fenomen care este, în general, benefic pentru sănătate.

Din acest motiv, suplimentele alimentare care conţin vitamine precum E şi betacaroten pot reduce eficacitatea tratamentelor anticancer, potrivit cercetătorilor americani.

Profesorul Brian Lawenda, de la Centrul Medical Naval din San Diego, California, a revizuit datele puse la dispoziţie de mai multe studii despre efectele radioterapiei, chimioterapiei şi ale suplimentelor cu vitamine asupra organismului.

Din trei studii alese la întâmplare, care au avut ca subiect radioterapia, unul a indicat că suplimentele cu vitamine sunt asociate cu rate de supravieţuire mai scăzute în rândul pacienţilor cu cancer.

Niciun studiu despre chimioterapie nu a raportat scăderea ratei de supravieţuire în rândul pacienţilor cu cancer care au luat şi suplimente vitaminice. Însă cercetătorii spun că toate studiile asupra subiectului au fost efectuate la scară prea mică pentru a fi concludente.

Mulţi pacienţi încep să ia suplimente cu vitamine după ce au fost diagnosticaţi cu cancer. Majoritatea spun că astfel speră să-şi întărească sistemul imunitar.

Cercetătorii spun că problema ar mai trebui studiată şi că, între timp, medicii ar trebui să dea dovadă de precauţie atunci când recomandă suplimente vitaminice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vitaminele pot reduce eficacitatea tratamentelor anticancer.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vitaminele pot reduce eficacitatea tratamentelor anticancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei