Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lipsa de somn duce la alcoolism şi dependenţă de tutun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou studiu realizat de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că persoanele care dorm puţin riscă să devină obeze, să se apuce de fumat, să consume alcool în mod exagerat şi să se „sustragă” de la exerciţiile fizice.

Oamenii de ştiinţă din cadrul Centrului American de Statistică în Sănătate au studiat stilul de viaţă a peste 80.000 de persoane şi au ajuns la concluzia că toţi cei care dorm între şapte şi opt ore pe noapte nu au în general probleme cu greutatea şi au un stil de viaţă mai sănătos decât ceilalţi.

În schimb, persoanele care dorm mai puţin de şase ore sau mai mult de nouă ore pe noapte sunt mai grase, fumează, beau şi muncesc mai mult şi fac mai puţină mişcare.

„Este cel mai mare studiu de acest gen, care demonstrează că există o legătură strânsă între programul de somn şi problemele legate de stilul de viaţă”, a explicat Ron Grunstein, expert în tulburări de somn din cadrul Institutului de Cercetare Medicală Woolcock din Sydney. „Rezultatele arată că efortul de a dormi suficient în fiecare noapte va avea un impact pozitiv nu doar asupra atenţiei şi performanţelor, ci şi asupra greutăţii şi comportamentului”, a ţinut să precizeze Grunstein.

El a mai spus că se ştia deja că lipsa de somn ar putea cauza obezitate, în special în rândul copiilor şi al adolescenţilor, dar că nu există dovezi precise că persoanele supraponderale sau obeze ar putea slăbi doar dormind mai mult. În ceea ce priveşte fumatul şi consumul de alcool, se ştia că ambele comportamente afectează somnul, însă acum s-a ajuns la concluzia că lipsa de somn poate provoca astfel de comportamente dăunătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa de somn duce la alcoolism şi dependenţă de tutun.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lipsa de somn duce la alcoolism şi dependenţă de tutun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei