Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zona zoster este o maladie moştenită în familie

Persoanele suferind de zona zoster au, probabil, antecedente familiale ale acestei maladii infecţioase dureroase, care apare în urma reactivării virusului varicelei (vărsat de vânt), potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Archives of Dermatology şi preluat de AFP.

Cercetătorii au studiat un grup de 504 pacienţi trataţi pentru zona zoster şi un alt grup de pacienţi trataţi pentru alte afecţiuni minore sau cronice ale pielii în perioada 1992 – 2005, într-o clinică din Texas, sudul Statelor Unite.

Specialiştii au descoperit că 39,3% dintre persoanele suferind de zona zoster aveau cel puţin un membru în familie care fusese afectat de maladie, faţă de 10,5% în grupul martor. Probabilitatea de apariţie a zonei zoster la persoanele cu antecedente în familie este de 4,35 de ori mai mare, a indicat doctorul Lindsey Hicks, de la facultatea de medicină a Universităţii din Texas, coordonator al studiului. 

"Studiul sugerează că există o legătură puternică între dezvoltarea zonei zoster şi antecedentele familiale, ceea ce semnifică faptul că membrii acestor familii ar putea avea un risc mai mare de a contracta boala şi că ar trebui, în consecinţă, să se vaccineze", a adăugat acesta. 

Zona zoster este provocată de un virus din familia herpesviridae, fiind caracterizată de apariţia unor vezicule cutanate pe terminaţiile unui nerv sensibil şi acompaniate de dureri acute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona zoster este o maladie moştenită în familie.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Zona zoster este o maladie moştenită în familie4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zona zoster trimis de
(26 mai 2008, 12:58:02
De ce cenzurati-stimati administratori-monitorul?Aveti,prea multe comentarii?Sau va depaseste,subiectul si de teama sa nu......!Asa-i?Am vazut,alti cititori,care consemnau cenzura,dar n.am crezut pana azi !E adevarat,dar asta nu ma va impiedica sa va citesc si sa intervin ,cand voi considera,ca-i necesar!In comentariu,spuneam despre unele detalii -preventive ca:intarirea imunitatii organismului,vitaminizare,evit lucrului in curent in sezonul cald,mersul cu geamul deschis-al autoturismului ,control medical-dupa boala(algii zosteriene).Urmariti nivelul de eduvatie sanitara al elevilor(viitori adulti)-si modul cum se face in prezent-educatia sanitara ,in scoli!Bine ca vine-VACANTA-!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei