Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu clinic asupra cazurilor medicale inexplicabile

Institutele naţionale americane de sănătate (NIH) au anunţat că vor lansa un nou program de cercetare clinică vizând descoperirea originilor cazurilor medicale inexplicabile pentru care medicina nu are încă răspunsuri, informează AFP. 

 

Intitulată "Program al maladiilor non-diagnosticate", iniţiativa se va concentra asupra cazurilor medicale cele mai misterioase semnalate la diferite institute ce formează NIH, al cărui sediu se află la Bethesda, în Maryland.

 

"Un mic număr de pacienţi suferă de simptome care nu corespund niciunui caz cunoscut, acest lucru făcând tratarea extraordinar de dificilă", a explicat într-un comunicat doctorul Elias Zerhouni, director al NIH.

 

"Istoria cercetărilor biomedicale ne-a învăţat că studiile aprofundate asupra cazurilor inexplicabile au permis obţinerea de noi informaţii în ceea ce priveşte mecanismele maladiilor rare şi ale maladiilor curente", a mai spus acesta. 

 

Infrastructura noului program a fost pusă la punct în aprilie, iar specialiştii vor începe să primească pacienţi din iulie 2008, precizează NIH.

 

Bolnavii vor fi evaluaţi de peste 25 din cei mai buni specialişti în endocrinologie, imunologie, oncologie, dermatologie, stomatologie, cardiologie şi genetică. 

 

Noul program va fi coordonat de profesorul William Gahl, director clinic al Institutului naţional de cercetare asupra genomului uman (NHGRI).

 

Profesorul Gahl  este specializat în maladii genetice rare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu clinic asupra cazurilor medicale inexplicabile.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu clinic asupra cazurilor medicale inexplicabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(27 mai 2008, 09:59:14
...de ce nu spun cu adevarat ce se intimpla ? Se joaca cu chimicale cu viruse si dupa aia le spune ,,boli la care nu se pot da un diagnostic,, .Alergii care nu stiu de unde vin ?! ( realy ?) ...dureri provocate de ce ? Dureri de cap ...fara asa zisa cauza ...si TOT asa ! Hmmmm se joaca ei cu noi ...dar si cind le vine rindul lor ...PAZEA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei