Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oasele pot arăta cât de repede îmbătrânim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit, însă cercetătorii susţin că el poate fi previzionat. Oameni de ştiinţă şi profesori din cadrul Universităţii din Tel Aviv au descoperit un nou marker biologic, care poate arăta vârsta oaselor corpului uman. În afară de această descoperire, studiul cercetătorilor a relevat faptul că genetica are o influenţă puternică asupra vitezei cu care se produce îmbătrânirea fizică. Noul marker a fost numit „valoarea oseografică”, denumire prescurtată - OSS, iar cercetătorii susţin că poate fi un nou instrument eficient pentru prezicerea evoluţiei generale a unei persoane şi pentru determinarea duratei de viaţă.

Profesorul Leonid Kalichman, din cadrul Universităţii Tel Aviv, este de părere că, după ce doctorul stabileşte că o persoană îmbătrâneşte mai repede decât ar fi normal, se pot face intervenţii pentru încetinirea procesului.

Potrivit cercetătorilor, astfel de intervenţii constau mai ales în recomandarea consumului de suplimente alimentare şi vitamine, dar şi în stabilirea unui program regulat de exerciţii fizice. „Deşi există anumiţi biomarkeri precum albirea părului, apariţia ridurilor şi pierderea elasticităţii pielii, care pot fi de ajutor în estimarea vârstei unei persoane, este destul de dificil ca ei să fie foarte bine stabiliţi din punct de vedere cantitativ”, a explicat Kalichman.

Cercetătorii spun că, în funcţie de rezultatele biomarkerului şi cu condiţia ca tratamentul să fie făcut la o vârstă mai fragedă, este posibil să se ajungă la situaţii în care organismul persoanelor cu vârste înaintate să funcţioneze ca al unui tânăr de 30 de ani.

În timpul studiului, echipa de cercetare a analizat scheletele a 400 de familii din Rusia, dintre care 787 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 89 de ani şi 723 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 90 de ani. S-a constatat că bărbaţii şi femeile moştenesc genetic modele diferite de îmbătrânire. În cazul bărbaţilor, genele descoperite sunt relevante pentru felul în care aceştia îmbătrânesc, în timp ce, în cazul femeilor, genele arată la ce vârstă biologică vor apărea primele semne ale îmbătrânirii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oasele pot arăta cât de repede îmbătrânim.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oasele pot arăta cât de repede îmbătrânim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei